Vuit denúncies diàries per violència masclista al Vallès Occidental

WhatsApp Image 2024-01-05 at 08.55.17

El tercer trimestre del 2023 ha tancat amb un total de 692 denúncies per violència de gènere al Vallès Occidental. Una dada que suposa que es registren vuit denúncies diàries a la comarca. Aquesta xifra és la més elevada des de 2013 i es mantenen per sisè trimestre consecutiu valors molt alts respecte als anys anteriors. Respecte del trimestre anterior, el nombre de denúncies ha augmentat un 6,5% i, interanualment, l’increment ha estat més intens, del 16,9%. Així ho destaca l’Observatori del Consell Comarcal en el de dades estadístiques judicials trimestrals relacionades amb la violència de gènere en la comarca.

Amb 99 denúncies, el partit judicial de Cerdanyola és el que menys va rebre i l’únic dels quatre partits judicials de la comarca que redueix aquesta xifra respecte el trimestre passat. Però, per contra, el de Cerdanyola és el partit judicial amb més delictes considerats maltractament habitual amb un 33% del total dels delictes denunciats.

De les 692 denúncies, el 80,9% (560) van ser presentades amb un atestat policial amb denúncia de la víctima. També destaquen les presentades amb part de lesions rebut directament al jutjat (14,6%). A Cerdanyola, però, també destaca per tenir un 15,2% de les denúncies amb atestat policial per intervenció directa de la policia.

Més ordres de protecció denegades que acceptades

Durant aquest trimestre es van iniciar 115 ordres de protecció als partits judicials de la comarca, de les quals el 54,8% van ser denegades. Per tant, s’han adoptat el 45,2% de les ordres de protecció. La proporció d’ordres de protecció denegades a la comarca és inferior a la de la província de Barcelona (58,4%), però superior a la del conjunt de Catalunya (53%). La denegació de les ordres de protecció en l’àmbit català continua sent notablement superior a la del conjunt de l’estat (30,1%). En aquest apartat, destaca l’alta proporció d’ordres de protecció denegades al partit judicial de Cerdanyola, on s’han denegat el 68,2%.

Es van iniciar 16,6 ordres de protecció per cada 100 denúncies presentades. El nombre d’ordres de protecció iniciades ha augmentat respecte al trimestre anterior (+8,5%). A la comarca, el 42,7% de les resolucions dels procediments judicials acaben en sobreseïment provisional.

Els procediments que finalitzen en sentència condemnatòria representen el 15,5%, mantenint les elevades proporcions dels darrers trimestres. Aquest valor és superior al de la província de Barcelona (7,1%), al del conjunt de Catalunya (10,3%), però inferior a la mitjana espanyola (17%).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?