‘Una jungla de farsants’, segon treball complet dels Cronopios

cronopios

El segon treball complet de Cronopios arriba avui després de dos anys de pandèmia que han mantingut als de Cerdanyola llargues temporades lluny dels escenaris. La formació arrenca aquesta temporada amb ‘Una jungla de farsants’ (Picap), un CD conceptual que és un salt qualitatiu en la seva obra. Amb una producció molt més acurada i treballada, incorporen algunes sonoritats més digitals i una àmplia gamma d’estils interpretats amb la seva característica cinematogràfica musical, una instrumentació rica i potent i uns vocalistes molt més perfilats i dominants. “Ens hem centrat a fer uns temes que ens agradessin a nosaltres, sense pensar en altres merdes que ens inflessin el cap. Ens hem autoexigit molt en tots els sentits. Hi hem deixat mesos i molt de nosaltres. Amb cervell i molt de cor”, asseguren els cerdanyolencs.

Cadascun dels relats que s’expressen en forma de cançó estan emmarcats dins d’un espai-temps d’extraradi, pràcticament distòpic, que anomenen ‘Jungla de Farsants’ (un nom extret textualment dels versos del tercer tema de l’àlbum, ‘Tibi dabo’). Els relats, sempre narrats en primera persona, parteixen d’un fet o pensament quotidià incrustat d’alguna forma en el sentit comú, però que acabarà embolicant-se en si mateix i topant amb una contradicció intrínseca, evidenciant les mentides que sovint ens repetim i que regeixen les nostres vides. En aquest nou àlbum, no hi trobarem a faltar el seu particular humor, el desvergonyiment de l’estridència i del mateix ridícul, la profunditat dels continguts, les melodies enganxifoses i els ritmes festius, i el barroc de referències tant de la cultura pop com dels pensadors més universals.

Una banda irònica i festiva

Al novembre del 2018, Cronopios s’estrenen amb el seu primer treball complet. Fins el moment, havien pujat dalt de l’escenari de totes les festes de finals de curs possibles. Però els tocava deixar les hormones, les perruques, les corbates i emprendre el projecte que el destí els havia preparat. Més de 40 concerts, contractes discogràfics, nous singles… i així es van consolidar com una banda irònica, festiva i que sap aixecar a tot el seu públic de la cadira.

Concert de presentació

Cronopios tornaran als escenaris el proper 21 d’abril en el concert de presentació del nou disc a La Nau (Barcelona).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?