Un total de 43.483 persones podran votar a les eleccions al Parlament del 12 de maig

WhatsApp-Image-2023-05-28-at-14.11.272-1024x682

En les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, un total de 43.483 persones podran exercir el seu dret a vot a Cerdanyola. El 13 d’abril es va celebrar el ple extraordinari per escollir els ciutadans i ciutadanes del municipi majors de 18 anys que faran les funcions de president, vocal o suplent, i que controlaran les 75 meses electorals repartides entre 16 col·legis electorals.

La regidora de més edat dels assistents, la regidora Pilar Adell, va ser l’encarregada d’activar el programari que va escollir les persones que formaran part de les meses electorals.  L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès disposa d’un espai eleccions al web municipal en què es pot consultar el cens electoral, les seccions censals, un històric amb els comicis celebrats a la ciutat i el dia de les eleccions, es podrà accedir al programa que farà el seguiment dels comicis a la ciutat.

Organització de les meses electorals

L’ordenament legal estableix que el president i els vocals de cada Mesa estan designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones incloses a la llista d’electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys, si bé a partir dels seixanta-cinc anys, podran manifestar la seva renúncia en el termini de set dies. El president haurà de tenir el títol de batxiller o el de formació professional de segon grau o subsidiàriament el de graduat escolar o equivalent. Es designaran 9 persones per cada mesa electoral, 3 titulars i dos suplents per cada càrrec.

Els ajuntaments fan el sorteig per elegir els ciutadans que formaran part de les meses electorals. Tenen cinc dies per fer-ho. En els tres dies següents al sorteig, es notifica als ciutadans que els ha tocat ser membres de mesa i entregar-los la documentació necessària.

Un cop notificats, els ciutadans designats tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions per evitar ser membres de mesa. Ho han de fer davant les juntes electorals de zona. Les al·legacions s’han de resoldre en cinc dies.

Vot per correu

El 2 de maig és l’últim dia per demanar el vot per correu, deu dies abans de la celebració de les eleccions.

Consulta el cens per a les eleccions municipals del 12M

Consulta si ets membre d’una mesa electoral

Consulta el llistat de col·legis electorals del 12M

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?