Un Roser de Maig amb més de 100 activitats i una app

WhatsApp Image 2024-04-22 at 09.52.18

Abraham Mateo, Chenoa, La Casa Azul, Els Catarres, Hotel Cochambre, Queen Revolution, Dàmaris Gelabert i Los Manolos seran els protagonistes musicals d’un Roser de Maig més sostenible i inclusiu. Així, la pregunta que molts es feien des de fa dies ja té resposta. Enguany la festa major, que incorpora com a gran novetat una app per poder seguir tots els detalls, tindrà lloc del 3 al 6 de maig amb més d’un centenar d’actes gratuïts i la participació d’una quarantena d’entitats locals. En aquest sentit, el regidor de Cultura, David González, posava en valor un Roser de Maig “cada any és la primera de les festes majors de les grans i mitjanes ciutats de Catalunya” i assegurava que la festa no seria possible sense el paper de les entitats.

Pregó a càrrec de l’actriu Abril Zamora

La Festa Major Roser de Maig 2024 començarà el divendres 3 de maig amb un acte d’obertura (19 hores) on actuaran els Tambores de la Casa de Aragón, que enguany celebren el vinticinquè aniversari, i els Gegants de Cerdanyola, junt amb un espectacle de dansa vertical Tocant el cel. Tot seguit serà el torn de la pregonera, l’actriu, directora, guionista i dramaturga Abril Zamora. La cerdanyolenca ha estat professora d’interpretació d’Operación Triunfo i acaba de publicar ‘Ana ha besado a otro’. “Ens ha dit que li fa molta il·lusió”, avançava l’alcalde Carlos Cordón, que remarcava que la festa cada any “és més referent arreu del territori”. L’acte el tancarà el concert de la banda Wutöschingen, convidada a la festa major amb motiu del 25è aniversari de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV).

Representants municipals i de les entitats que participen al pregó durant la presentació de la festa al MAC / F. NF

Estrena de l’App ‘FM Cerdanyola’

Una de les novetats d’aquesta edició és l’App ‘FM Cerdanyola’, que permetrà portar tota la informació del Roser de Maig als telèfons mòbils. L’aplicació és descarregable des de Google Play i App Store i ofereix un menú que permet navegar per dies (previs, 3, 4, 5 i 6 de maig i posteriors) o focalitzar la cerca per horaris, espais i activitats. Un cop s’accedeix a un acte, existeix la possibilitat de marcar-lo com a favorit i crear una agenda d’actes personalitzada. A l’aplicació també es pot consultar ‘L’Última hora’, on l’organització penjarà aquelles informacions que es vagin produint i que afectin al desenvolupament de la festa. Les fitxes dels actes disposen de localització al mapa de la ciutat i des d’allà es pot obrir l’aplicació de Mapes, per calcular la ruta per accedir-hi i facilitar l’accés a la ciutadania. “Forma part de la voluntat de l’Ajuntament d’avançar en la digitalitzacio de Cerdanyola”, apuntava González.

Grans concerts al Turonet

Els grans concerts al Turonet començaran el mateix divendres 3 de maig amb l’actuació de Queen Revolution, un dels millors grups de tribut a la banda britànica Queen (22 hores). Els Hotel Cochambre animaran la festa a partir de les 00.15 h. I el dj Iván Jiménez serà l’encarregat de tancar la nit a partir de les 2 de la matinada.

El dissabte 4 de maig serà el torn de La Casa Azul (23 h), Els Catarres (1 h) i el cerdanyolenc dj Eros, que començarà a punxar a les 2.30 h.

El tercer dia de concerts serà diumenge 5 de maig amb Chenoa (20 h) i a partir de les 22:30 h, Abraham Mateo.

La música comptarà amb altres actuacions i com la de la banda de Wutöschingen, convidada a la commemoració del 25è aniversari de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès. Aquesta formació germànica oferirà un concert el divendres 3 de maig, a les 19.45 h a la plaça Abat Oliba. A més, entre d’altres activitats, l’Agrupació Musical oferirà un passacarrers i un concert el diumenge 5 de maig a les 12 h a la pista coberta de la ZEM de Can Xarau.

Los40 Urban faran ballar tothom a la Nit Jove del parc Xarau, el divendres a partir de les 22:14 h.

El diumenge i a partir de les 17:30 h, Mariachis Barcelona actuarà a la plaça Abat Oliba.

Dàmaris Gelabert & The Grow Up Singing Band oferiran un concert adreçat al públic familiar el diumenge 5 de maig a les 18 h i al Parc Xarau.

El final de la festa tindrà la rumba com a protagonista. Los Manolos actuaran dilluns 6 de maig (20.30 h) a la plaça Abat Oliba. Prèviament, a les 18 h, Sicus Carbonell (Sabor de Gràcia) oferirà un taller gratuït de rumba a la Casa de Andalucía de Cerdanyola.

Gots biodegradables

Des del consistori asseguren que es vol reduir l’impacte ambiental generat durant la Festa Major. En aquesta línia, enguany es recollirà mitjançant dades el consum d’aigua i la petjada de carboni durant els dies del Roser de Maig. “Ho farem per poder prendre mesures correctores de cara a properes ocasions”, concretava el regidor de Cultura. De moment, el Roser de Maig 2024 ha substituït els gots de plàstic reutilitzables per altres biodegradables.

Dues hores diàries sense soroll a la fira d’atraccions

Una altra de les grans novetats de la festa major serà que la fira d’atraccions -entre el divendres 3 i el dilluns 6 de maig- comptarà amb dues hores (entre les 17 h i les 19 h) on s’anul·larà la música perquè les persones amb trastorn de l’espectre autista o altres situacions que comporten hipersensibilitat auditiva puguin gaudir-la. Aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració dels firants i dona compliment a la moció en el mateix sentit aprovada per unanimitat al ple municipal del 28 de març de 2019. “Es tracta de tenir en compte les persones amb sensibilitat auditiva i amb TEA per la festa major”, explicava el batlle.

El Parc Xarau es consolida com un dels espais de la festa

El Parc Xarau, que es “consolida” com un dels centres neuràlgics de la esta major, obrirà portes el divendres 3 de maig a les 22.15 h amb la festa de Los 40 Urban.

El Parc Xarau també serà la seu del Parc Familiar del Roser de Maig, que romandrà obert el dissabte 4 i diumenge 5 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i la Festa Major Infantil el dilluns 6 de maig, de 10:30 a 13:30 h. Hi haurà oferta per a totes les franges d’edat amb tallers, esports, jocs i una llarga llista d’activitats diverses.

D’altra banda, el Consell dels Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC), organitza el dissabte 4 de maig (plaça Abat Oliba, 11 h) el joc de pistes ‘Busquem el ciutadà o ciutadana de l’any!’. Hi participaran equips de 4 a 6 infants amb dispositiu mòbil. Les places són limitades.

A més, l’Orquestra Venus actuarà a l’envelat del Parc Xarau el dissabte 4 de maig. A les 19 h oferiran un concert i a partir de les 20 h amenitzaran el ball que comptarà amb el tradicional Ball del Fanalet organitzat per l’AE Pau Casals.

Tornen els punts lila

Amb el lema ‘La Festa és nostra, No és no’ es tornaran a muntar Punts Lila al parc Xarau, divendres 3 de maig, de 22:00 a 4:00 h i al parc del Turonet, dissabte 4 de maig, de 21:00 a 4:00 h, i diumenge 5 de maig, de 20:00 a 24:00 h.

Activitats més enllà dels dies centrals de la festa

Finalment, altres activitats del cicle del Roser de Maig seran el X Altimira Festival, la VII Estimbada i la XXXVII Nit de Cante Jondo, l’11 de maig; la Fira d’Artistes al pati del Museu d’Art de Cerdanyola, l’11 i el 12 de maig; la XV Trobada de Tambors, el 19 de maig, i la Roda de Gitanes del Vallès, el 27 d’abril. La ballada popular de les danses de Cerdanyola del Vallès es farà el diumenge 5 de maig, a les 11:45 h i a la plaça Abat Oliba.

Resposta a les crítiques de part de l’oposició

El Roser de Maig 2024 és la tercera granb festa major del govern de Carlos Cordón, que recordava continuen apostant per una “oferta d’oci cultural familiar i gratuïta qie pugui gaudir tota la ciutat”. Preguntat per les crítiques de l’oposició pels catxés que cobraran els artistes dels grans concerts, el batlle es mostrava convençut de la seva aposta: “Cada any la gent té més expectació per saber qui vindrà al Roser de maig i la resposta de la ciutadania és la que és”.


Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?