Un Fantosfreak de rècord

fantosfreak2

Entre 1.800 i 2.000 persones s’han aplegat cada nit al parc del Turonet per gaudir del XXIII Fantosfreak, el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola. Unes xifres de rècord per celebrar el retorn a la normalitat d’un certamen que ha guanyat el curt ‘For Pete’s Sake’ de l’aragonès afincat a Estats Units, Gerald B. Fillmore. El mateix treball també s’emportava el premi del públic.

Rafa Dengrà, Gerald B. Fillmore i Carlos Cordón / F. NF

Abans d’arribar al Fantosfreak, ‘For Pete’s Sake’ es va emportar els guardons a millor guió i direcció als Premios Simón, la gala del cinema aragonès. Gerald B. Fillmore és un actor, escriptor i cineasta britànic-espanyol conegut a Espanya per pel·lícules com ‘Historias Lamentables’ de Javier Fesser, ‘Llegaron de Noche’ de Imanol Uribe y series com ‘Reyes de la Noche’, ‘Gym Tony’- on va ser actor i escriptor durant cinc temporades- o ‘Pequeñas Coincidencias’, on també actuava i escrivia. ‘Hold For Applause’, el seu curtmetratge del 2021 com a escriptor, director, actor i productor ha rebut 24 premis internacionals i ha estat seleccionat en un centenar de festivals de tot el món. Enguany Columbia-Sony Pictures estrenarà ‘Tequila Repasado’, escrita per ell i el guanyador del premi Emmy, Judd Pillot.

El segon premi era per a ‘Guts’ i el tercer per a ‘In the Soil’. Les mencions especials del jurat eren per a ‘Inherent’ i ‘El Semblante’. El Premi Garmanboziava recaure en ‘La Fée des Roberts’ i la millor mort va ser per ‘Satanic Opus Death’, ‘La Inquilina’ es va emportar les mencions a millor ensurt i frase, la criatura més entranyable va ser ‘Ontbinding’, el millor crit per ‘Lleno Por favor’ i el millor gag per ‘Satanic Opus Death’.

Lluita lliure abans de la projecció dels curts guanyadors / F. NF

Valoració molt positiva

“La valoració del festival és súper positiva després de no poder fer-ho amb normalitat en tres anys”, destacava el director del festival, Rafa Dengrà. “La resposta del públic ha estat excel·lent i el canvi d’ubicació de la pantalla ens ha permès crèixer i la gent ha omplert les 1.200 cadires i la gespa. A més, el públic ha estat respectuós i participatiu, és un públic de 10”, valora Dengrà. “Ara més que mai són necessaris actes culturals com aquest que es poden compartir amb la gent”, celebra el director del Fantosfreak.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?