Tots els detalls de la rua de Carnaval

IMG-20220218-WA0006

Avui és el dia central del Carnestoltes a Cerdanyola. Es farà la tradicional Rua de Carnaval, que comptarà amb la participació de tres carrosses municipals, una amb la Reina Carnestoltes i les altres dues animades per escoles de ball de la ciutat. Hi participaran tres carrosses municipals. La Reina Carnestoltes torna a la festa i per aquest motiu l’Ajuntament ha demanat la col·laboració de Cerdanyola per l’Educació Feminista, entitat que redactarà el pregó que llegirà la monarca. I les altres dues animades i dinamitzades per comparses d’escoles de ball de la ciutat. Començarà a les 17 h des del davant de l’escola Saltells i finalitzarà al Parc de Can Xarau, on hi actuarà l’Orquestra Mitjanit.

Participació de la comparsa de la Morenada Central de Oruro a Barcelona

Fins al 18 de febrer, havien garantit la seva participació a la rua cinc comparses, que aplegaran més de 500 persones desfilant pels carrers de la ciutat seguint els ritmes festius. La novetat serà la participació de la comparsa de la Morenada Central de Oruro a Barcelona.  Portarà per primer cop als carrers de la ciutat com viuen i entenen el Carnaval a l’altiplà de Bolívia. Disfresses, desfilada i música connectaran per la màgia del Carnaval Cerdanyola amb el país sud-americà.  Començarà a les 17 h des del davant de l’escola Saltells i finalitzarà al Parc de Can Xarau, a l’entorn de les 19 h, amb l’actuació de l’Orquestra Mitjanit.

Recorregut

El recorregut previst per a la Rua és: inici a l’av. d’Espanya (davant l’escola Saltells), c. de Francolí, pg. de Cordelles, pl. de Francesc Layret, c. de Sant Iscle, av. de la Primavera, av. de Catalunya, c. de Santa Anna i Parc Xarau.

Pregó de la Reina Carnestoltes, dijous a la plaça de l’Abat Oliba

Dimecres de Cendra

El Carnaval finalitzarà el dimecres 2 de març, Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la Sardina i els funerals reials. A les 12 h s’instal·larà el taüt de Sa Majestat la Reina de Carnestoltes a la plaça de Francesc Layret, davant de l’Ajuntament. A partir de les 17:30 h s’aplegaran ploraneres i ciutadania colpida pel tràgic succés que donarà pas a la Vella Quaresma. Es prega dol estricte. La cerimònia fúnebre seguirà a les 18 h, quan una xaranga acompanyarà el seguici fins a la plaça de l’Ateneu. Allà tothom s’acomiadarà de la reina fins l’any vinent.

L’origen de la festa

El Carnaval és una festa que se celebra arreu del món i que deriva d’una festa pagana, la qual pretenia lliurar-se d’aquelles privacions que arribaven acompanyades amb el període de la Quaresma, que es caracteritzava per la duresa, repressió i sacrifici. És una festa concebuda com una diversió, on la disbauxa, la sàtira i la gresca són els principals protagonistes. Per Carnaval, tot s’hi val.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?