Totes les valoracions electorals del 12-M

WhatsApp Image 2024-05-13 at 11.41.52

David González (PSC): “Els resultats validen “la possibilitat de començar una nova etapa a Catalunya que ha de liderar Salvador Illa”

El PSC ha estat la força més votada al municipi amb 9.272 vots (34,95%). El portaveu del PSC a Cerdanyola i número 23 a la llista socialista, David González, repetirà com a diputat al Parlament de Catalunya i es mostrava satisfet per la victòria: “Ja ho vam fer fa tres anys, però vam empatar en escons. Aquest vegada hem aconseguit augmentar en vots, en percentatges i en escons”. Per al diputat socialista els resultats validen “la possibilitat de començar una nova etapa a Catalunya que ha de liderar Salvador Illa com el pròxim president de la Generalitat”. Amb els resultats a la mà, González apunta que les opcions que hi ha sobre la taula per pactar són “diverses”, entre elles un tripartit d’esquerres amb ERC i Comuns-Sumar. “Però nosaltres només vetarem a l’extrema dreta”, afegia David González. Des del 2019, els socialistes han guanyat totes les convocatòries electorals a Cerdanyola. “En aquesta ocasió hem aconseguit fer-ho per sobre del 35% i amb més de 20 punts de diferència per sobre de la segona força. Això torna a demostrar que Cerdanyola és socialista”, valorava González.

Àngels Guimerà (Junts): “No podem menys que estar satisfets amb aquesta pujada”

Junts per Catalunya ha estat la segona força més votada a Catalunya i també a Cerdanyola, on ha obtingut 3.749 vots (14,13%). La presidenta de Junts per Cerdanyola, Àngels Guimerà, assegura que a nivell Nacional, estan satisfets amb el resultats obtinguts pel president Puigdemont: “No podem perdre de vista que les circumstàncies en què ha hagut de fer la campanya l’han fet més difícil que a la resta de persones candidates. Tot i així, es demostra el seu lideratge al front del partit. Tanmateix, la indiscutible del PSC, que aprofito per felicitar-los, fa que s’obri un escenari complicat”. A Cerdanyola, han pujat gairebé 800 vots i això els situa com a segona força. “No podem menys que estar satisfets amb aquesta pujada, per suposat, però també em preocupa la baixada en conjunt dels vots independentistes a la ciutat. Vull aprofitar per agrair a totes les persones que ens han votat la seva confiança”, explica la presidenta local. Per a ella, “la mala notícia és la baixada de vots del conjunt independentista, tant a la ciutat com al país”. Aquesta realitat, apunta, “hauria de fer-nos obrir un procés de reflexió que ens portés a saber, també, perquè no hem aconseguit trencar la tendència abstencionista del vot independentista”. Finalment, destaca que és “francament preocupant l’entrada d’un partit d’extrema dreta, com Aliança Catalana, al Parlament, sumada als diputats de Vox”.

Dani Jovell (ERC): “No hem sabut mobilitzar el nostre votant i fer arribar el nostre missatge”

Un dels grans protagonistes de la nit electoral va ser l’ensopegada republicana. Els resultats d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) baixen baixat respecte al 2021. A Catalunya la formació ha perdut 13 escons respecte les últimes eleccions al Parlament. A Cerdanyola, aconseguien un 13% dels vots, quan al 2021 van arribar a més del 18%. El president de l’executiva local d’ERC, Dani Jovell, explicava que els resultats “són pitjors del que nosaltres ens imaginàvem” i creu que cal obrir un període de reflexió: “No hem sabut transmetre el que creiem que és una bona acció de govern d’ERC. O potser la gent no ha sabut valorar que el govern d’ERC. No hem sabut mobilitzar el nostre votant i fer arribar el nostre missatge”. Per a Jovell, la davallada de l’independentisme coincideix amb la pujada de la dreta i l’extrema dreta. “Hem de ser crítics amb altres forces polítiques que han forçat unes eleccions i ara tots n’assumim les conseqüències. Espero que prenguin responsabilitats”, indica el president, que també recordava que el poble ha decidit que als republicans els toca estar a l’oposició. “No tenim el mateix model de país que té el PSC, que aposta per grans macroprojectes caducs com pot ser el Túnel d’Horta. Per tant, no tindria cap mena de sentit formar govern amb un partit que no té la mateixa visió de futur per Catalunya que nosaltres”, remarca Jovell. Quant a Cerdanyola, reconeix que tampoc són un bons resultats ja que els republicans havien estat tradicionalment la segona força més votada a Cerdanyola. “En l’àmbit local també crec que cal obrir un període reflexió sobre la campanya que hem fet i sobre com fer arribar el missatge d’ERC de la forma més senzilla i fàcil per a tothom”, anuncia.

Anabel Plans (PP): “Som el partit que més creix”

Tot i la victòria socialista, el PP va ser el grup parlamentari que més va créixer. Els popular ascendeixen a Catalunya i a Cerdanyola, on van obtenir 3.234 vots (12,19%). La portaveu del Grup Municipal del PP, Anabel Plans, fa un valoració molt positiva: “A Cerdanyola hem pujat en percentatge i en vots, som el partit que més creix. A la ciutat, el PSC baixa respecte a les municipals i nosaltres pugem. Hem crescut més que VOX”. Per a Plans, el PP és el “primer partit realment constitucionalista de Catalunya” i creu que ha pujat considerablement gràcies a la bona feina feta i a l’Alejandro Fernández. “I sobretot perquè cal un canvi i s’ha vist aquesta necessitat”, apunta.

Óscar Conde (Vox): “A Cerdanyola hem fet un resultat bo, seguim creixent a poc a poc”

VOX consolida els resultats de les autonòmiques i obté 2.075 vots (7,82%). El portaveu del Grup Municipal, Óscar Conde, assegura que els resultats de la formació són bons a Catalunya “perquè mantenim resultat malgrat totes les adversitats”. Però reconeix que els hagués agradat una mica més. “I a Cerdanyola és un resultat bo, seguim creixent a poc a poc”, valora Conde.

Santi Cayuela: “Un govern progressista sempre s’ha demostrat el millor per a Catalunya”

Comuns Sumar obtenia 2.013 vots (7,58%) a Cerdanyola. El representant cerdanyolenc a la llista assegura que no estan satisfets amb els resultats locals ni catalans. “Érem conscients que hem anat a les eleccions amb un escenari poc a favor, acusats d’haver enfonsat els pressupostos i provocar les eleccions”, recorda, però també valora que podrien “ser claus en la formació d’un govern progressista, que sempre s’ha demostrat el millor per a Catalunya”. En aquest sentit, emplacen el PSC a iniciar les negociacions per veure si és possible la configuració d’un nou govern progressista. Els comuns feliciten els socialistes pels bons resultats a Cerdanyola i a Catalunya i es mostren preocupats per la major presència de diputats d’ultradreta al Parlament.

La CUP lamenta que “hi hagi un Parlament més a la dreta i més espanyolista que mai”

Finalment, la CUP aconseguia 1.041 vots (3,92%). Des de la formació, Sílvia Nofre admet que no han estat uns bons resultats, “víctimes de la polarització electoral entre PSC i Junts” i lamenta que “hi hagi un Parlament més a la dreta i més espanyolista que mai”. En l’apartat local, anuncia que han de fer autocrítica: “Són els pitjors resultats de la CUP des que ens presentem a les autonòmiques. Volem aprofitar també per fer una crida a organitzar-se a tota aquella gent que veu amb preocupació i neguit l’ascens de posicionaments d’extrema dreta”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?