Toni Barbarà: “Les llistes d’espera no s’acabaran fins que la gent surti al carrer”

WhatsApp Image 2023-12-18 at 09.00.22

La crisi sanitària s’aguditza. Aquesta és la principal conclusió de la xerrada que va organitzar Sumar Cerdanyola a càrrec del metge, activista portaveu de Marea Blanca” a Catalunya, Toni Barbarà.  “La sanitat pública és un dels temes que més preocupa la ciutadana i des de Sumar Cerdanyola creiem que s’ha d’apostar per un model públic, de qualitat, que garanteixi tots els drets i que no deixi ningú enrere”, assegura la formació política.

L’activista exposava a l’AV Fontetes que els problemes cronificats de la sanitat pública estan empitjorat i posava com a exemples les llistes d’espera, el desballestament de l’atenció primària, les mancances de treballadors del sector sanitari, la precarietat d’aquests professionals, el tancament de serveis i assistències o el lloc a la cua de les comunitats autònomes que pateix Catalunya pel que fa a finançament de sanitat.

Segons Barbarà, a catalunya 167.000 persones estan esperant a ser atesos per un especialista. “Les llistes d’espera s’acabaran quan reordenem l’atenció primària i la gent surti al carrer”, apuntava. “Si aconseguim alguna cosa serà per la mobilització popular, com ja vam fer amb l’euro per recepta”, recordava Barberà. I és que, remarcava, “és intolerable que per ser visitat pel metge de capçalera triguis dos mesos”. Barbarà assegurava que “quan pitjor funciona la sanitat pública és quan les mutues privades fan l’agost”.

Sobre la falta de personal sanitari a Catalunya, l’activita afirmava que els metges han marxat “avorrits de cobrar salaris de misèria” i que la fórmula màgica per solucionar el problema passa per “la contractació digna i estable”. Finalment, assegurava que la més “perversa malaltia” de la sanitat pública és la col·laboració pública privada: “S’ha de començar a desprivatitzar, s’ha de contractar i s’ha de lluitar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?