Sumar es presenta a Cerdanyola com l’única garantia de futur progressista

WhatsApp Image 2023-06-30 at 08.54.05

El moviment Sumar-En Comú Podem es presentava oficialment a la plaça Abat Oliba amb intervencions d’alguns dels seus integrants. “Volem sumar per multiplicar drets. Volem que per primera vegada a l’Estat espanyol hi hagi una dona presidenta i que aquesta dona sigui Yolanda Díaz”, assegurava el portaveu de Sumar-En Comú Podem Cerdanyola, Santi Cayuela, en un acte que ha estat una clara declaració d’intencions del col·lectiu. “Sortim amb una candidata d’esquerres de veritat i amb experiència de govern. I sortim a favor de les persones quan altres formacions surtena restar i a dividir”, remarcava.

“El futur s’ha d’escriure amb lletre progressista i actualment Sumar és l’únic partit que pot aconseguir-ho”

“Hi ha una altra forma de fer les coses, un altre país és possible i Yolanda ho pot fer. Juntes sumem”, destaca Joana Barquin, que destacava que cal revertir les retallades en la sanitat pública i enfortir-la amb més recursos i personal que redueixin les llistes d’espera, entre d’altres. Des del col·lectiu continuen exigint la construcció i la gestió 100% pública de l’Hospital Ernest Lluch. “Com a feminista se’m regira l’estómac quan veig com l’extrema dreta nega la violència masclista”, afegia. Per a l’actual regidor d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pedro Arco, Sumar és la continuïtat del treball realitzat per Unidas Podemos al govern espanyol. “Està clar que s’aturar l’ultradreta, però també hem de parlar d’un PSOE que s’està allunyant del progrés i s’acosta al centre perquè creu que això li donarà vots”, criticava. En aquest sentit assegurava que les lleis progressistes que han tirat endavant a Espanya –llei habitatge, llei trans o la llei de protecció animal- han estat possible gràcies a Unidas Podemos. “El PSOE ha ficat al calaix moltes més lleis progressistes que no han  pogut tirar endavant. El futur s’ha d’escriure amb lletre progressista i actualment Sumar és l’únic partit que pot aconseguir-ho”, remarcava. “Em vaig espantar molt amb els resultats del 28-M, estic aquí perquè no vull que el meu fill creixi en un país feixista”, anunciava Sílvia Martínez, que defensava que Sumar és un “projecte molt ampli que va molt més enllà de les sigles amb les que cadascú es pugui identificar”. En definitiva, apuntava, “un projecte engrescador que té el convenciment que l’esquerra és més forta quan està unida”. Martínez recordava que amb Yolanda Díaz al capdavant del ministeri de Treball s’ha creat l’ingrés mínim vital, s’ha pujat el salari mínim, s’han prohibit els acomiadaments per baixa mèdica o s’ha impulsat la llei Rider per acabar amb els falsos autònoms. “I ara s’està plantejant la reducció de la jornada laboral”, recordava Martínez. Finalment, David Cebrián feia referència al concepte de justícia climàtica: “El canvi climàtic està generant relacions de desigualtat social. Si no hi ha gra i puja el preu del pa no afecta igual aquesta pujada a un barri ric que a un barri pobre”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?