Salut fa avui i demà un cribratge a la Vila Universitària de la UAB

vila

Brot de covid-19 a la Vila Universitària de la UAB.  De moment, s’han confirmat 24 contagis i 20 estudiants estan a l’espera de rebre el resultat de la prova PCR, segons han confirmat fonts de la universitat a aquesta publicació. Els estudiants afectats es troben aïllats a la Vila Universitària i aquesta mateixa tarda el departament de Salut iniciarà una campanya de cribatge massiu al complex residencial.

Professionals d’Atenció Primària de l’ICS realitzaran proves PCR a tots els residents

Els 1.400 estudiants que resideixen a la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat convocats a participar a un cribratge de COVID-19, que tindrà lloc avui dijous 25 a la tarda i demà divendres 26 al matí. Aquesta acció s’ha posat en marxa després d’haver detectat diversos casos positius a la Vila. Els alumnes que són susceptibles de participar al cribratge ja han estat avisats des de la universitat.

L’objectiu del cribratge és detectar casos de COVID-19 asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió. La iniciativa s’ha impulsat des del Departament de Salut, coordinat pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb la col•laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Complexa organització del dispositiu

L’acció de cribratge està preparada per arribar a 1.400 estudiants, però el nombre de proves que s’acabin fent dependrà de la resposta de les persones que han estat convocades a participar-hi. El dispositiu requereix una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres al laboratori. Les proves PCR es faran en una sala de l’Edifici Blanc, al costat de l’Hotel. Aquesta tarda el cribratge és de 15 a 20 hores i demà de 9 a 15 hores.

“Ahir vam rebre la preocupant notícia de l’existència d’un brot de contagis entre persones que resideixen a la Vila Universitària. La reacció del Servei de Salut i del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès ha estat ràpida i podem confirmar que entre avui i demà es farà un cribratge massiu a totes les persones residents, que hauran de guardar quarantena fins a conèixer el resultat de la prova o més enllà si el resultat és positiu”, assegura el rector de la UAB, Javier Lafuente, en un comunicat. La UAB informarà aquestes persones i els oferirà ajuda perquè puguin accedir a serveis com alimentació i bugaderia, sempre respectant l’aïllament. “És, per tant, imperatiu que mantinguem unes estrictes normes de comportament per garantir la nostra seguretat i la seguretat col·lectiva”, remarca el rector, que assegura que malgrat el “preocupant episodi” que té lloc aquests dies, la “UAB és un espai segur i ho ha de seguir sent”. En aquest sentit, s’apunta que l’Equip de Govern, juntament amb tota l’administració, treballen per garantir-ho. “Ens cal també el més important: l’esforç i el compromís de tothom per tal que es mantingui així i puguem albirar l’horitzó d’un progressiu retorn a la màxima normalitat”, afegeix.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?