Quines són les principals preocupacions del veïnat de Bellaterra?

WhatsApp Image 2023-03-16 at 13.35.27

Un total de 127 persones van respondre l’enquesta que va difondre la Unió de Veïns a principis de febrer per poder conèixer l’opinió del veïnat envers l’estat actual de Bellaterra. Ahir, al centre cívic, es van presentar els resultats i les conclusions eren clares: l’estat dels carrers i el seu enllumenat, juntament amb la seguretat, són les principals preocupacions dels bellaterrencs.

L’objectiu de l’enquesta de la Unió de Veïns no era un altre que assenyalar les principals mancances de Bellaterra i l’urbanisme va ser el tema clau de la presentació. Més del 60% coincidia en què les condicions de l’espai públic havien empitjorat en els últims 10 anys, un 41% deia que molt i un 26% opinava que ho havia fet una mica.

Un espai públic “indigne”

Aquesta línia de pensament es va veure reflectida a la pregunta que demanava quines eren les principals preocupacions dels veïns. Fins al 78% dels enquestats va marcar la casella de l’estat dels carrers i de les carreteres i un 54,3% la de l’enllumenat. Un veí, anònim, fins i tot va catalogar la situació d’“indigne”: “Forats, bonys… Les carreteres estan fatal. Hi ha cables per tot arreu. Indigne d’una zona residencial com és Bellaterra”, assenyalava.

La insatisfacció per la seguretat també va estar present als resultats. Els enquestats estan molt preocupats pel risc de robatori, el 58,1%, i també per com se senten de desprotegits als carrers. N’hi va haver que van posar el focus en els “okupes”: “Una acció decidida i proactiva contra els okupes”, es demanava.

A la consulta també es va preguntar per quins eren els serveis que més trobaven a faltar i el centre sanitari va ser el més aclamat, amb més de 60 enquestats que ho reclamaven. Tot seguit, també es demandava una millora al servei de mobilitat, a més d’agents cívics “per satisfer necessitats reals”.

Tot seguit, i enllaçat amb el que es va parlar al torn de micròfon obert, a l’hora de deixar per escrites les seves pròpies opinions personals, el tema transversal va ser el paper de l’EMD. Preocupa la mínima interacció amb el veïnat i la seva poca empatia envers els temes que més els inquieten, a més de la “nul·la transparència de les seves accions i dels recursos públics” recollien algunes opinions.

Treure-li profit a l’”instrument de l’EMD”

Aquesta línia de crítica transversal cap a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra va prosseguir quan els presents a l’acte van tenir l’oportunitat de parlar obertament. En un primer moment es va voler posar el focus en l’estat actual dels carrers i es va demanar més civisme, però ràpidament el debat es va bolcar en quin era el paper que havia de jugar l’EMD en aquesta situació. “Estem parlant molt de l’Ajuntament de Cerdanyola o del que hauria de fer la gent que fa vida a Bellaterra, però on queda l’EMD? Traiem-li més profit a l’instrument que té els recursos per dur a terme canvis reals”, assenyalava un dels assistents. L’estat dels carrers, l’enllumenat i la seguretat també van ser els punts clau que van exigir els assistents de manera presencial, donant exemples reals de les seves preocupacions.

Un pla d’acció properament

Per acabar, la Unió de Veïns de Bellaterra va prometre prendre nota de cada una de les aportacions trameses a viva veu a la presentació. En els mesos vinents, segons va afirmar la presidenta de l’entitat, es presentarà un pla d’acció conseqüent amb les opinions, demandes i preocupacions que el veïnat ha anat comunicant a l’entitat. – Araceli Florit

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?