Protecció Civil demana precaució davant la previsió de nevades generalitzades dissabte

ErJWP70XUAI49iI

Protecció Civil ha posat en PREALERTA el pla NEUCAT per la  previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi de nevades que es preveuen generalitzades dissabte. La previsió és que  les nevades es generalitzin a tot Catalunya excepte el terç nord oest (Pirineu de Lleida) i que pugui nevar a qualsevol cota fins a mig matí. Amb el pas de les hores la cota anirà pujant, tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país, per sobre del 800 metres es podran superar els 30 cm de neu.

La comarca del Vallès Occidental està afectada per un risc moderat. “El risc moderat implica que estan pronosticats
fenòmens meteorològics inusuals, amb possible afectació sobre activitats habituals i/o serveis bàsics”, expliquen des de Protecció Civil de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Ara mateix la situació és només de prealerta. Cal seguir l’evolució dels pronòstics durant el dia d’avui i convé estar preparats per una possible nevada”, afegeixen.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les nevades a interior.gencat.cat/nevades

Vent: S’esperen ratxes màximes superiors a 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i interior del país

A banda de possibles nevades, també s’ha comunicat des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya per aquest dissabte dia 9, s’esperen ratxes màximes superiors a 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país. El vent bufarà de component est i és possible que se superi el llindar dels 72 km/h, sobretot, a cotes altes de la zona d’avís. La previsió és que el fenomen comenci a partir del migdia i duri fins a la mitjanit. Així , es recomana que dissabte, pel que fa a desplaçaments amb vehicle, sortiu només si és imprescindible i tingueu molta prudència. Molta prudència també si sortiu a peu o a fer esport per Collserola. Si es confirma l’episodi de vent, tingueu en compte que aquest 2020 ha plogut molt i això, sumat al vent, pot fer caure arbres i branques. Aquest risc augmenta encara més si s’acumula neu a les branques dels arbres. Per tant, es desaconsella acostar-se a zones arbrades aquest dissabte, especialment a partir del migdia, quan pot aparèixer el vent.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?