Primeres activitats del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+

WhatsApp Image 2023-06-07 at 16.57.43
Volem ser el que som. Foto de Giselda Sesé, guanyadora del I Concurs a Instagram

El 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ en record dels anomenats fets d’Stonewall (Estats Units) que van tenir lloc el 28 de juny de 1969, fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la qual havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI. Cerdanyola commemora aquesta Diada amb l’objectiu de seguir defensant els drets del col·lectiu LGTBIQ+ (lesbià, gai, trans*, bisexual, intersexual, queer i més), la diversitat sexual, de gènere i família, i lluitant contra les LGTBIQ+fòbies. El programa d’activitats elaborats tractaran temes vinculats amb el col·lectiu LGTBIQ+, amb la finalitat de sensibilitzar envers les diversitats sexuals i de gènere i prevenir les LGTBIQ+fòbies.

10 de juny: Dancing Queer

La primera activitat que es durà a terme el dia 10 de juny a les 19 h, Dancing Queer, esdevé un espectacle de dansa en viu i curtmetratges que es desenvoluparà al Teatre Ateneu a càrrec de l’Associació Plats Artístic.

A continuació, hi ha programat un espectacle de monòlegs còmics el dia 22 de juny a les 20 h al Bar de l’Ateneu. L’espectacle és Pintxo de Tortilla i anirà a càrrec de Mai Boncompte i Cristina Guyu.

L’acte central de la diada internacional es durà a terme el dia 30 de juny a les 22 h a la plaça Sant Ramon amb el Concert per les Diversitats Sexuals i de Gènere. El concert està composat per Turista Sueca, La Prohibida y Algora i Estrella Xtravaganza, tres artistes del panorama LGTBIQ+. Abans de l’espectacle es farà la lectura del manifest.

Dins el programa hi ha previstes diverses activitats que tindran llarga durada, entre elles el II Concurs Fotogràfic Instagram Alliberament LGTBIQ+ a càrrec d’Afocer Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet.

Des de la Biblioteca Central es realitzarà una mostra Bibliogràfica LGTBÌQ+ que durarà del 14 al 30 de juny i estarà ubicada a la Planta 0.

Per part del Museu d’Art de Cerdanyola es faran dues accions, per una banda es col·labora a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC) amb l’exposició Som qui som, som com som, Estètiques i dissidències queer als museus de la XMAC. Una exposició comissariada per Pere Parramon i Laura Cornejo. A partir d’obres pertanyents a les col·leccions de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, la XMAC celebra la pluralitat en les formes d’estimar, de desitjar, de sentir-se i de pensar-se en les manifestacions estètiques. Serà una exposició en el territori i publicació disponible al museu. Es durà a terme del 28 de juny al 31 d’agost. També es proposa una reflexió sobre els gèneres i les identitats a partir d’una mirada crítica a la senyalització del MAC, amb l’acció All genders allowed, Entremosaicos, el museu proposa a un col·lectiu de creadors locals una reflexió sobre els gèneres i les identitats. Instal·lació al Museu d’Art de Cerdanyola, del 28 de juny al 31 d’agost.

II Concurs Fotogràfic a Instagram en motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ 2023

L’AFOCER, Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet, i l’Ajuntament de Cerdanyola presenten per segon any consecutiu el Concurs Fotogràfic a Instagram en motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ 2023, que es commemora el 28 de juny.

Amb l’objectiu de mostrar realitats, drets, lluites, resistències, discriminacions, desigualtats i violències que viuen les persones del col·lectiu LGTBIQ+, tant de forma individual com col·lectiva, l’AFOCER i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès proposen a la ciutadania participar a través de fotografies tot fent visible aquestes realitats i reivindicacions.

Les fotografies poden ser dels actes de la programació municipal de Cerdanyola amb motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+, el 28 de juny de 2023, o de qualsevol altre acte, activitat o quotidianitat que visibilitzi la realitat de les persones del col·lectiu LGTBIQ+, la lluita i la reivindicació pels seus drets o d’altres qüestions relacionades.

És imprescindible que el perfil de les persones participants sigui públic (com a mínim, des del dia que es puja la foto fins al dia després del veredicte). Les persones interessades en participar podran publicar un màxim de 10 fotografies al seu perfil d’Instagram mencionant a l’entitat organitzadora @afocer i  @ajuntament_cerdanyola i etiquetant les fotos amb el hashtag  #28JCerdanyola23. Les fotografies es pujaran a Instagram abans de les 24:00h del dia 8 de juliol de 2023. No s’acceptaran fotografies etiquetades fora de la data establerta.

El veredicte del jurat s’emetrà el dia 13 de juliol. La comunicació de la persona guanyadora es farà a la xarxa Instagram i/o a la pàgina web d’AFOCER. L’acte del lliurament del premi es farà el dimecres 19 de juliol a les 18h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cerdanyola. El premi serà un cap de setmana per a 2 persones (valorat en 100 €).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?