Primavera literària a Cerdanyola

primavera_literaria_np

La literatura continua ben viva a la ciutat amb presentacions obertes a tothom. Començaran el dia 26 de maig, amb la presentació del llibre ‘Aquells dies a casa’, a càrrec de l’autora Júlia Puntí. Serà al jardí de Ca n’Ortadó a partir de les 18 h. Al mateix indret, el 3 de juny i a partir de les 18.30 h, Carme Blanes presentarà el seu treball ‘PASeando juntos por la vida’. Josep Fatjó prendrà el relleu de les presentacions. El dia 9 de juny, a les 18.30 h i a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola, presentarà el llibre ‘Històries de la lluna’. I tancarà el cicle de presentacions José Ángel Montañés, qui presentarà el seu llibre ‘El niño secreto de los Dalí’. L’acte es farà el 17 de juny, a partir de les 18.30 h i a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola.

L’aforament als Jardí de ca n’Ortadó i a la Sala d’actes del Museu d’Actes de Cerdanyola està limitat. L’accés als actes serà gratuït i les invitacions s’aconseguiran a través de www.cerdanyola.cat.

Júlia Puntí

Júlia Cabrerizo i Puntí ha estat vinculada al món de la infància i l’adolescència des de ben jove quan va començar com a monitora a un esplai de la ciutat. Des adolescent ha cregut que els nens i nenes són el motor del món i ha actuat en conseqüència. Devoradora oficial de llibres i fan incontestable de contes infantils, ha compartit contes i històries amb petits i grans, alumnes i actualment els seus dos fills. La crisi del coronavirus i l’experiència de veure des de dins el confinament estricte dels més petits l’ha portat a escriure la seva primera obra. ‘Aquells dies a casa’ és la història d’en Roc, la història d’un nen que no sap què vol dir que el país està tot tancant, que no sap qui és el President i que la paraula confinament li sembla molt difícil, però que tot i això, serà, com tots els infants, qui haurà de reinventar la vida d’entre quatre parets.

Carme Blanes

Carme Blanes Cristóbal és mestra, psicòloga i terapeuta. “El meu somni, des de ja fa molts anys, era poder publicar un llibre i presentar-lo a la meva ciutat”, assegura. El 3 de juny, a les 18:30 h, presenta el llibre ‘PASeando juntos por la vida’ als jardins de Ca N’Ortadó. És un llibre ple de vivències i emocions, amb relats curts i poesia.

Josep Fatjó

Josep Fatjó i Gené ha dedicat la seva vida professional al món de la sanitat com a fisioterapeuta, activitat que ha combinat amb la de professor universitari. Llicenciat en Ciències de la Comunicació ha col·laborat amb diferents mitjans de manera periòdica en temes de salut i també, arran de la seva afició a la muntanya, amb la revista Vèrtex, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El seu llibre són quatre relats que ens apropen a la realitat de l’ésser humà. A través del bosc, la muntanya, el mar i el desert, l’autor fa que ens endinsem en el món dels personatges, sempre amb la lluna omnipresent.

José Ángel Montañés Bermúdez

José Ángel Montañés Bermúdez és periodista i historiador, llicenciat en Prehistòria i Història Antiga per la Universitat de Barcelona i diplomat en Restauració per la Diputació de Barcelona. Des de 1990 treballa en el diari EL PAÍS. Entre d’altres tasques, ha publicat un bon nombre d’articles sobre Salvador Dalí. En 1990 va començar a col·laborar amb el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC). Ha restaurat el conjunt de ceràmica moderna procedent del cor de l’Església de Sant Martí del cementiri de la localitat; excavat en els jaciments ibèrics de la localitat de Ca n’Oliver i Can Xercavins, així com a l’església romànica de Sant Iscle, on ha restaurat el material procedent de la seva excavació. Montañés presentarà el llibre on explica la història de Joan Figueras i Oliveras, el fill secret d’en Dalí, que tenia 5 anys quan va passar la seva primera nit a Port Lligat, a la casa dels Dalí. Ell mai no va explicar aquella història. L’autor ha investigat i el llibre és el resultat del seu treball. Una proposta que a banda d’en Joan, també permet pouar en el Salvador Dalí sense el personatge d’en Salvador Dalí, el que tothom coneixia.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?