Premis Literaris 2022: Dels guardons a les llibreries

WhatsApp Image 2022-12-15 at 11.07.47

Les obres guanyadores dels Premis Literaris 2022, que organitzen conjuntament cada any l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona, no podrien haver tingut un escenari més adequat per a la seva presentació. La llibreria Éfora ha estat el primer aparador per a L’estiu que vam jugar a ser Hercules Poirot de de Francesc Puigpelat (XXVIII Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders»), per a Pedra, paraula i ànima de Pep Cortès (el XXVII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol») i per Tres missatges per oblidar-te d’Anna Pallejà (XIII Premi de Narrativa Breu per a Joves «Caterina Albert»).

Puigpelat i Pallejà no van poder assistir al col·loqui moderat per l’escriptor i periodista Martí Gironell –“Entre llibres és on s’han de presentar els llibres, assegurava- i Cortès va acaparar el protagonisme de la vetllada. L’escriptor terrassenc, que ja va guanyar el Premi Grandalla de la Nit Literària d’Andorra al 2017, destacava que Pedra, paraula i ànima és el seu cinquè llibre publicat. “És un  itinerari que aprofundeix en instants viscuts, en la sensació d’assolir uns cims determinats”, apuntava. Cortés va escriure el recull de poemes en un període curt de temps, però les correccions es van allargar més. Per a ell, els premis literaris són “una plataforma vàlida per fer arribar a més gent el que fem”. Una opinió compartida per Gironell, que recordava que ‘El pont dels jueus’ es va presentar al Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica i gràcies a això va ser publicat: “Els premis són un bon aparador”. Per la seva banda, la vicerectora de la UAB, Rosa María Sebastián, remarcava la necessitat d’aconseguir que els actes literaris comptin amb més assistència. I, finalment, l’alcalde Carlos Cordón assegurava que els Premis Literaris són una “mostra de la bona salut de la relació de Cerdanyola i la UAB”.

Les xifres

A l’edició 2022 es van presentar un total de 159 obres -el doble que l’edició del 2021- de les quals 17 al premi de narrativa breu, 53 al de novel·la i 89 al de poesia. La participació va remuntar a dades prepandèmiques del 2019.

Premis Literaris 2023

L’esdeveniment també va servir per presentar les bases de la convocatòria dels Premis Literaris 2023. El termini de presentació dels originals començarà el 2 de gener i finalitzarà el 13 de febrer de 2023 a les 24 h. Les obres es presentaran a través de la pàgina web dels Premis Literaris (https://premis-literaris.uab.cat), on hi haurà un formulari electrònic que s’haurà d’emplenar seguint les instruccions i mitjançant el qual s’adjuntarà l’obra en un document en format Word o OpenOffice. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mes de maig de 2023 en un acte públic de lliurament de premis. El XXIV Premi de Novel·la «Valldaura-Memorial Pere Calders» està dotat amb 3.000 euros, el XXVIII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» amb 1.000 euros i el XIV Premi de Narrativa Breu per a Joves «Caterina Albert» amb 500 euros. Les obres guanyadores seran editades i publicades en format imprès i electrònic –el Caterina Albert només en versió electrònica- pel Servei de Publicacions de la UAB.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?