Pol Orobitg s’estrena en solitari amb Epitafi

WhatsApp Image 2024-01-03 at 14.18.05

El cerdanyolenc Pol Orobitg Bernades, excantant de la banda Cronopios, arrenca un nou projecte musical amb la publicació del seu primer single. Epitafi és un relat senzill, més pictòric o fotogràfic que no pas narratiu, carregat d’emoció i ironia que gira al voltant d’un epitafi carismàtic i polisèmic. Entre una aparent simplicitat i un ús delicat del llenguatge, hi trobem imatges evocatives, nues i enginyosament quotidianes.

Destaquen una producció sonora molt cuidada, amb un protagonisme molt marcat de la veu i d’un motiu arpegiat constant en tot el tema, així com d’una tornada potent i fàcil de cantar. Malgrat anticipar elements claus de l’arquitectura sonora que Pol Orobitg i Julio Bernardo (producció i mescla) han dissenyat pel CD, Epitafi s’escapa lleugerament de l’estil general de l’àlbum, evidenciant-se aquest fet en l’absència de guitarra en tota la cançó, instrument també molt protagonista en la resta del treball.

Tot o zero és el concepte que titula el nou treball del cerdanyolenc. El “Tot”, entès com els temes atemporals i universals sobre els que l’art i la humanitat sempre han donat voltes. Uns temes que s’aborden jugant amb l’absurd, amb la ironia, inclús a vegades des d’un cert nihilisme. És a dir, des del “Res”, el “Zero”. En el seu contrast i en la seva complementarietat es desenvolupen les melodies i el ritmes d’un CD amb “cançons d’autor amb produccions elaborades i amb sonoritats de l’era digital”. Tot o zero està agendat pel març de 2024, però Epitafi és només el primer de tot un seguit d’avançants que es publicaran durant aquest hivern abans d’iniciar una gira a l’abril.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?