
Cerdanyola ja té un conte sobre la seva història. De la Cerdanyola dels Íbers a del coneixement en un llibre de 16 pàgines il·lustrat per la reconeguda dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés i escrit per la periodista i directora del ‘Cerdanyola al Dia’, Núria Ferrer. La ‘Petita història de Cerdanyola, Ciutat del Coneixement’ (Editorial Mediterrània) ha estat lliurada en els darrers dies a tots els infants de primer a sisè de Primària escolaritzats a la ciutat- més de 3.600- de la mà de l’alcalde Carlos Cordón.
Una col·lecció emblemàtica
‘Petites històries’ és la col·lecció més emblemàtica de l’Editorial Mediterrània, escrita per diferents autors seleccionats entre els qui millor poden explicar cada història; il·lustrada amb rigor per la gran artista Pilarín Bayés amb material gràfic de referència, i adreçada als nens i nenes d’entre 6 i 12 anys en particular i al públic familiar en general. “Fa temps que ens vam engrescar en fer una Petita Història de Cerdanyola perquè creiem que era una iniciativa fantàstica i que tenia a veure amb els infants”, recordava el batlle. Un llibre en el que des del consistori s’ha volgut explicar als infants de Cerdanyola els moments més importants de la història de la seva ciutat. I també “una iniciativa que va amb la nostra línia del nostre projecte de Cerdanyola, Ciutat del Coneixement de fer veure a la ciutadania tot el que tenim i del que hem d’estar orgullosos”, destacava Cordón. Per a ell, és “una de les experiències més maques” que ha viscut com a alcalde en aquests tres anys i mig “perquè la rebuda dels infants ha estat sensacional” i “el resultat ha estat millor del que esperàvem”.
“Vull agrair a l’Ajuntament de Cerdanyola que pensés que una Petita Història il·lustrada per la Pilarín Bayés era una bona manera d’explicar als més petits una gran història de transformació urbana”, agraïa el director comercial de l’Editorial Mediterrània, David Heredia Aquesta història és la 348 d’una col·lecció nascuda als anys 80 amb la Petita Història de Dalí. “En aquests 40 anys, artistes, festes, tradicions, entitats, ciutats i pobles han estat protagonistes d’aquesta obra que és la col·lecció viva més longeva en llengua catalana”, remarcava el representant de l’editorial. “La de Cerdanyola és una petita història rodona i ben documentada. La Pilarín s’ho ha passat en gran il·lustrant-la i es nota en el resultat”, afirmava Heredia, que explicava que el llibre és un encàrrec de l’Ajuntament de Cerdanyola. “De seguida vaig dir que sí a l’encàrrec de l’editorial perquè era una història il·lustrada per la Pilarín Bayes i perquè m’oferia l’oportunitat d’escriure sobre Cerdanyola d’una manera diferent”, explicava l’autora del text.
Des del consistori indiquen que aquest petit llibre il·lustrat es pot utilitzar com a material escolar, ser un obsequi per a conciutadans i visitants de la ciutat, o consultar in situ als centres de recerca i empreses instal·lades al Parc de l’Alba. “El llibre ha generat interès i encara hem d’acabar de pensar com ho articulem, perquè inicialment estava pensat per als infants de Primària”, anunciava l’alcalde.