Passió que no coneix de gèneres

WhatsApp Image 2024-02-14 at 10.09.55(1)

Gerard López, un nom que ressona en el món de la gimnàstica rítmica, ha travessat una fascinant trajectòria esportiva que va començar de manera inesperada i va evolucionar cap a un èxit notori. Nascut a Barcelona fa 27 anys, en Gerard va esdevenir una figura destacada en aquest esport tradicionalment associat a les dones.

La seva història va començar de manera casual, quan als 12 anys va descobrir la seva destresa física i va decidir unir-se a l’extraescolar de gimnàstica rítmica que oferien a la seva escola. Des dels seus primers passos, va demostrar una vocació única que ràpidament el va portar a enlairar-se com a gimnasta professional.

El Gerard va forjar una carrera que inclou tres títols com a campió autonòmic i nacional. El seu primer campionat d’Espanya al 2015 el recorda com un moment històric, ja que va destronar a Rubén Orihuela, un dels pioners de la categoria masculina d’aquest esport.

Participació a Got Talent i retirada al campionat d’Espanya de l’any passat

Els seus moments més destacats com a gimnasta professional inclouen victòries a nivell nacional i formar part d’esdeveniments internacionals com l’Euskalgym, el Trofeu Internacional de Barcelona o el Campionat Mundial on habitualment no es permet la participació de nois. A més, la seva participació al programa televisiu “Got Talent” va ser una transició única de la seva retirada, tot i experimentar “desafiaments i tergiversacions” per part del programa.

Després de retirar-se el passat juny al Campionat d’Espanya, el Gerard es va convertir en entrenador de forma exclusiva, portant la seva passió per la gimnàstica rítmica a una nova etapa. Amb molta formació i dedicació, ha impartit classes a gimnastes de tots els nivells, des d’escolar a Copa Catalana, i fins i tot a gimnastes internacionals com Natalia Garcia. Tot i així, argumenta que “desafortunadament, només entrena noies”. Explica que no vol focalitzar la resta de la seva vida en ser entrenador perquè el seu cos encara necessita expressar-se de forma artística i no pot fer-ho a través d’un nen o d’una nena. A més, assegura que és una professió amb la que no pots viure única i exclusivament d’això.

Més enllà dels èxits en els campionats i esdeveniments internacionals, destaca la importància de l’èxit personal. Per a ell, l’èxit es mesura en la passió, l’esforç i la progressió a llarg termini, no només en la recollida de medalles i trofeus, ja que aquestes estan subjectes a factors externs incontrolables: “Tota aquella persona que gaudeixi de la gimnàstica rítmica i s’esforci en progressar per a mi ja està tenint èxit”.

El Gerard també és un defensor apassionat de la gimnàstica rítmica masculina. Amb la seva visió, espera contribuir al creixement d’aquesta modalitat i aspira a veure-la reconeguda en els Jocs Olímpics, mantenint alhora la integritat de l’esport sense alterar el seu codi: “S’hauria de fomentar tal com és i simplement adaptant les característiques que els homes poden tenir diferents a les dones per treure’ls-hi partit”.

Un esportista enfocat i apassionat

Per a ell, la gimnàstica rítmica no només va ser un esport, sinó una forma de vida que li va proporcionar evolucionar. En les seves pròpies paraules, va ser una “cura” que va transformar el nen rebel que era en un esportista enfocat i apassionat.

Ara, amb la seva carrera com a gimnasta finalitzada, es prepara per a noves oportunitats, amb la certesa que la gimnàstica rítmica continuarà sent una part important de la seva identitat: “No ens podem quedar en el passat vivint del que vam ser, sinó que hem d’evolucionar i seguir”.
– Paula Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?