Obert el termini d’informació pública de la modificació del PGM per a la construcció de l’hospital

WhatsApp Image 2024-02-23 at 18.45.37

L’acord d’aprovació inicial de la Modificació Puntual del Pla general metropolità (MPGM) va ser el 9 de febrer i el termini d’informació pública serà de dos mesos. Al web de l’AMB es pot trobar la documentació, les publicacions i l’enllaç per presentar al·legacions.

L’objecte de la MPGM és transformar la carretera N-150 en una avinguda metropolitana que permeti construir un nou hospital de proximitat  en una posició central i accessible des dels municipis als quals ha de donar servei: Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac i Badia. L’àmbit al qual afecta la modificació se situa en la confluència dels termes municipals de Cerdanyola, Montcada i Ripollet i comprèn els sòls ubicats entre el riu Sec, la línia R4 de Rodalies, la riera de Sant Cugat i l’autovia C-58 amb una superfície total de 59,95 hectàrees. Es proposa destinar a sòl urbà 143.282 m², sòl urbà no consolidat 7.700 m², sòl urbanitzable delimitat 96.750 m², sòl urbanitzable no delimitat 213.797 m² i sòl no urbanitzable 138.011 m².

La proposta d’ordenació

La MPGM proposa la transformació de l’N-150 en una avinguda metropolitana amb una reserva de sòl qualificat com a sistema viari de 30 metres d’amplada, seguint el traçat rectilini de l’actual carretera nacional. La Modificació exposa ubicar el nou hospital en el front de l’N-150 i davant del riu Sec fixant una reserva de sòl qualificat com a sistema d’equipaments metropolitans de 18.501 m². Així mateix, també fixa la reserva de sòl qualificat com a sistema viari per construir un vial lateral a l’hospital que possibiliti la implantació dels diversos accessos necessaris.

La MPGM recull delimitar un sector de planejament derivat en sòl urbà que té com a objectiu integrar l’àmbit dels habitatges.

D’altra banda, la MPGM inclou els terrenys situats al costat sud del riu Ripoll, entre l’autovia C-58 i el polígon de la Ferreria, els quals tenen una important funció ecològica i es proposa classificar aquests sòls com a no urbanitzables i qualificar-los també com a sistema de parc forestal de Collserola.

Finalment, la MPGM planteja realitzar un seguit d’ajustos per tal d’adequar el planejament urbanístic a realitat existent proposant reconèixer els terrenys on s’ubica el CAP Cerdanyola-Ripollet, qualificant els sòls com a sistema d’equipaments comunitaris; identificar el vial que connecta el carrer del Vapor amb la via de cornisa qualificant els sòls com a sistema viari; suprimir les reserves viàries situades al voltant de la Torre de na Joana; desafectar la parcel·la industrial situada a l’encreuament entre els carrers del Vapor i del Gas; i augmentar la reserva de sòl d’equipaments al voltant de l’edifici existent catalogat de la Torre de na Joana, amb la finalitat de facilitar la seva rehabilitació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?