Neix Cerdanyola Menuda, un festival musical per als més petits

WhatsApp Image 2023-03-16 at 13.34.58

El darrer cap de setmana del mes de març -24, 25 i 26- la ciutat donarà la benvinguda al Cerdanyola Menuda un festival musical amb activitats pensades únicament per als veïns i veïnes més joves. Tota la programació, organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola amb la col·laboració de l’Espai Infantil, és gratuïta i està pensada per a infants de 0 a 13 anys. L’objectiu del projecte és “seguir oferint oci cultural de qualitat accessible, en aquest cas també per als nens i nenes de Cerdanyola”, asseguren des del consistori. “La voluntat de l’equip de govern és que aquesta primera edició sigui la primera de moltes”, anuncien.

Xiula i The Penguins Reaggae per a xics

Els plats forts de la programació seran els concerts familiars de dissabte, a les 18:30h, de la mà del grup Xiula i de diumenge, a les 18 h, amb The Penguins Reaggae per a Xics, que tindran lloc a la Plaça de l’Abat Oliba.

També hi haurà activitats destinades a nadons de 0 a 3 anys a l’Espai Infantil, com ara l’espectacle Planeta K , Taller ‘L’art dels 5 sentits i  l’activitat Playscape. En el cas de les dues primeres activitats caldrà reservar plaça mitjançant Whatsapp al número de telèfon 673 62 45 30 o al correu espaiinfantil@cerdanyola.cat.

El Festival també comptarà amb tallers de conscienciació mediambiental, una xocolatada popular preparada amb energia solar, així com un taller de pintacares que es realitzaran a la Plaça de l’Abat Oliba a partir de les 17 hores.

Coincidència amb la programació estable mensual de Bambalina

Des de Bambalina s’ha fet públic un comunicat on les voluntàries de l’entitat expliquen que precisament diumenge 26 tenien programat el seu espectacle mensual. “El mateix cap de setmana des d’alcaldia s’ha organitzat un cap de setmana d’activitats i concerts gratuïts per als mé smenuts de la casa. Concerts de grups infantils que malauradament des de la nostra entitat no ens podem permetre i fins i tot quan hem demanat que siguin espectacles per festa major se’ns ha dit que no hi ha prou pressupost”, apunten. “L’Ajuntament pot realitzar la programació familiar que vulgui, però,  tenint en compte que Bambalina porta realitzant de manera col·laborativa  aquesta tasca amb elservei de cultura des de fa molts anys,  creiem que el correcte hauria estat almenys comentar-ho per veure si podem col·laborar com sempre hem fet i no contraprogramar-nos amb activitats dirigides al mateix públic, i en el cas de l’Ajuntament gratuïtes, elmateix dia”.

Amb aquesta precipitació i contraprogramació “ens demostren que les persones que estan organitzant aquest cap de setmana tenen un desconeixement del municipi i de les seves entitats” i que “tampoc existeix coordinació entre diferents serveis de l’Ajuntament a més d’un menysteniment dela tasca que portem fent des de fa 40 anys”. Preguntats per aquesta publicació, fonts municipals anuncien que l’espectacle que Bambalina havia programat per aquell dia es traslladarà a la festa major del Roser de Maig. “L’Ajuntament ha triat aquesta opció, èrò sense el nostre consentiment. Per no perjudicar la companyia, la proposta que nosaltres vam fer a Cultura és que l’espectacle l’assumís l’Ajuntament i es fes el mateix 26 de març en el marc del nou festival”, asseguren des de Bambalina.

“Aquesta situació concreta ens afecta a nosaltres i a la nostra activitat, però malauradament, ens anirà tocant a tots”, lamenta Bambalina: “Contraprogramacionsper part de la mateixa institució que ens dona diners per programar, endarreriments en el cobrament dels convenis, gestió d’infraestructures… El que volem és que se’ns tingui en compte i es valori (amb fets i no només paraules) la tasca que fem pels nostres ciutadans”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?