Mor Josep Prat, fundador del grup d’havaneres Marinada

WhatsApp Image 2023-10-31 at 08.59.45

El cerdanyolenc Josep Prat, fundador del grup d’havaneres Marinada i durant molts anys figura clau a la vida cultural de Cerdanyola, ha mort aquest cap de setmana.

Marinada va ser una formació que durant anys (1984-2000) va ser una figura especialment activa a la vida cultural de Cerdanyola, així com una de les formacions d’havaneres més importants de tot el país. De fet, en algun moment determinat els especialistes van arribar a qualificar al grup com el segon millor de Catalunya i el millor de la província de Barcelona. Actius durant gairebé dues dècades, Marinada pivotava al voltant de dos veïns de Cerdanyola, els germans Josep i Francesc Prat. La columna vertebral de la formació es completava amb Tito Corona i Josep Pont. A més d’aquests quatre músics van formar part del grup altres components en diversos moments. Van fer centenars d’actuacions i van enregistrar un bon nombre de cassettes i CDs que es poden descarregar a a la web del GREC (www.cerdanyolagrec.cat).

“Amb Marinada”, diu Josep Prat, “vam gaudir molt, vam actuar molt… i ens vam fer pagar”. Van arribar a actuar a les principals cantades d’havaneres del país, com les de Palamós i la de Calella de Palafrugell. Llocs on no actuava qualsevol i on era molt difícil entrar, perquè ja hi havia molts grups d’havaneres consagrats. El grup el gestionava, a nivell “empresarial”, els germans Prat, i sobre tot Josep Prat. Ell exercia de mànager i tenia, a casa seva, el que podriem denominar “l’oficina”. Els telèfons i adreça de contacte eren, per tant, de Cerdanyola i la formació es presentava públicament com un grup de la nostra ciutat. També exercia de portaveu, quan calia, i, en general, coordinava tota l’operació. En canvi, no cantava. Segons comenta, en aquest sentit, Marinada va tenir sort “perquè ens van ajuntar un seguit de persones que ens complementàvem bastant bé. Teníem uns excel·lents músics i cantants que no tenien cap vocació de fer de representants, i després estava jo que de cantant més val que no m’hi posi, però que no tenia cap problema en parlar en públic o gestionar els temes económics i administratius”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?