Més inversió a Collserola per fer front a la sequera

WhatsApp Image 2024-01-17 at 13.14.02

El departament d’Acció Climàtica de la Generalitat s’ha compromès a duplicar la seva inversió a Collserola per fer front a l’impacte de la sequera al parc natural i per fer tasques de prevenció d’incendis. Així, el govern català hi destinarà un milió d’euros més per preservar l’espai natural, que s’afegirà al milió que ja li dedica. Aquest és el compromís que va fer públic el conseller David Mascort davant del president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Jaume Collboni, i del vicepresident executiu del Consorci del Parc Natural de Collserola i alcalde de Molins, Xavi Paz.

Actuacions previstes

Les actuacions previstes passen per la realització d’accions de millora a zones afectades per episodis de sequera,  la reconfiguració dels camins, especialment en zones amb presència d’espècies d’especial significació, l’eliminació de flora al·lòctona invasora, així com accions vinculades a la redacció i execució del Pla de gestió integral de la riera de Vallvidera que inclou, entre d’altres, l’eliminació de captacions i abocaments a la llera o actuacions al propi pantà de Vallvidrera. Durant la reunió, a més, s’han fet un repàs detallat de l’actual situació de sequera que viu el país, i en concret de l’àrea metropolitana, i s’han comentat les diverses obres que s’estan realitzant tant per part de l’ACA com per la resta d’operadors.

“El treball conjunt i coordinat de les diferents administracions és clau per a fer front als desafiaments que planteja el canvi climàtic i, sobre tot, per garantir oportunitats de vida plena a totes les persones del país tot i els seus efectes”, assegurava el conseller d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural fent una clara referència a l’impacte que tenen sobre la població fenòmens cada vegada més freqüents com la sequera o els grans incendis forestals.  “Gràcies a la col·laboració institucional, tenim l’oportunitat de fer avançar el Parc Natural de la Serra de Collserola, un espai natural únic a Europa, sense el qual la nostra àrea metropolitana no seria el mateix, així com d’abordar aspectes clau referents a la crisi climàtica que patim, amb la lluita contra la sequera com a exemple principal”, destacava el president de l’AMB, Jaume Collboni.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?