Més de 1.000 estructures de proteïnes resoltes en una dècada al Sincrotró ALBA

WhatsApp Image 2024-04-19 at 08.33.09(4)

Els raigs X produïts al Sincrotró ALBA han permès determinar 1.000 estructures de proteïnes en una dècada. La proteïna número 1.000 forma part d’un estudi liderat per membres del CSIC que ajudarà al disseny de noves teràpies. La línia de llum XALOC al Sincrotró ALBA, dedicada a la cristal·lografia macromolecular, ha fet possible aquest èxit.

En concret, l’estructura de proteïna número 1.000 dipositada al PDB ha estat resolta per un equip de l’Institut de Química Física Blas Cabrera del CSIC i altres institucions de recerca del Regne Unit. IP3K, com s’anomena l’estructura, és un enzim que s’uneix a la proteïna IP3, un segon missatger fonamental a les cèl·lules, crucial en processos com la memòria, el sistema immunològic o la progressió tumoral. Els resultats d’aquesta investigació, publicada recentment a Nature Communications, poden ser de gran ajuda en el disseny de lligands selectius contra les proteïnes d’unió a IP3, possibilitant noves teràpies a diferents camps biològics, inclosa la investigació del càncer.

“Obtenir 1.000 estructures en 11 anys amb una línia de llum és una fita notable, ja que demostra el gran rendiment de l’instrument i la implicació dels nostres usuaris al llarg d’aquests anys”, afirma Roeland Boer, científic responsable de la línia de llum XALOC. “Estem molt orgullosos d’aquest resultat que ens empeny a mantenir i enfortir el nostre compromís de continuar servint la comunitat ara amb una segona línia de llum dedicada a la cristal·lografia macromolecular, XAIRA, que rebrà els primers usuaris a la tardor de 2024″, diu Judith Juanhuix, cap de la secció de Ciències de la Vida del Sincrotró ALBA.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?