‘Més coses de Cerdanyola’, el llibre pòstum d’Albert Lázaro

WhatsApp Image 2023-11-09 at 08.53.30(2)

Qui vulgui conèixer curiositats de la història de Cerdanyola ara ho té més fàcil. ‘Més Coses de Cerdanyola’, el llibre pòstum d’Albert Lázaro, ja és a la venda al Museu d’Art de Cerdanyola i les llibreries Éfora i L’Aranya i també es pot consultar a la Biblioteca Central de Cerdanyola. El 29 de novembre (19 hores) es farà una presentació més acadèmica amb el director del MAC, Txema Romero.

L’envelat de la festa de Sant Martí va ser l’escenari escollir per presentar el treball. Aquest llibre, que el cronista i activista cerdanyolenc tenia gairebé enllestit, ha estat finalitzat pel GREC a petició de la família Lázaro. Més concretament, per una comissió de membres de l’entitat, encapçalada per Isidre Grau, de la qual també formaven part Andreu Salillas –“des de ben jove sempre m’han interessat molt les coses de Cerdanyola i les vaig divulgar a través d’Internet”, explicava durant la presentació del llibre- i Juan Antonio Hidalgo. El disseny ha estat a càrrec de Ramon Sauló i l’edició ha tingut el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola.

El volum recull i amplia una sèrie d’articles periodístics que Lázaro va publicar fa dues dècades al ‘Diari de Cerdanyola’ i consisteix en tot un seguit de trajectes o passejades pels carrers de Cerdanyola, durant els quals l’autor ens mostra el que ara hi ha i el que ell veia quan era jove… o el que va trobar remenant i analitzant papers antics. “No hem tret ni posat res, només hem ordenat i donat forma”, assegurava Grau, que espera que la gent trobi que és un llibre amè i conegui curiositats “com tots els camins antics que passaven per Cerdanyola”.

En total, son gairebé 200 punts de la ciutat els que Lázaro va analitzar des d’aquest punt de vista. Qui també va fer en el seu moment un exercici similar va ser Jaume Mimó, que va publicar el llibre “Coses de Cerdanyola”. Així, el títol del volum és una picada d’ull a aquella primera edició de Mimó.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?