Maria de la Pau Janer tanca l’any al Cafè amb Lletres

WhatsApp Image 2023-12-13 at 11.55.47

L’escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer serà la protagonista de l’última sessió del Café amb lletres 2023 amb ‘Tots els noms de l’Helena’ (Columna, 2022). La cita serà dijous 14 de desembre (19 hores) a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

Després de set anys d’absència a les llibreries, la mallorquina torna amb una novel·la emocionant que rellegeix la Ilíada amb ulls de dona. Una novel·la captivadora plena democions, personatges inoblidables, episodis de la història mítica, escenaris clàssics i molta èpica. El llibre explica la història d’una actriu intensament entregada a la seva feina que interpreta el paper de la seva vida: Helena de Troia. L’escriptora nascuda a Palma ha explicat que el llibre està dedicat a la memòria del seu marit, Joan Corbella, qui va morir abans de poder llegir el final de la novel·la.

En aquesta novel·la, Maria de la Pau Janer revisita la Ilíada posant la mirada en les seves protagonistes femenines i reivindicant-les. Alhora, lliga aquest poema èpic amb lèpoca actual a través duna història trepidant i emotiva plena de solidaritat i coratge.

L’escriptora va ser finalista del Premi Sant Jordi de novel·la, a més d’aconseguir-ne altres d’importants com el Carlemany. En castellà, va ser finalista al Premi Planeta, que finalment va guanyar el 2005 amb Passions romanes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?