Marc Miranda: “Té molt mèrit estar on estem”

WhatsApp Image 2024-01-29 at 12.05.04(1)

Marc Miranda és entrenador i director esportiu del Cerdanyola Club d’Hoquei des de fa més de 10 anys. Aquesta temporada entrena al primer equip femení que milita a la OK Lliga Iberdrola.

Quins son els valors del Cerdanyola CH?
Al club hi té cabuda tothom. Hi ha uns equips que son purament competitius, i hi ha gent que vol venir a practicar esport per passar-s’ho bé sense importar el resultat, també competim perquè tots volem guanyar, però té uns valors més esportius.

Quines consideres que han estat les claus de l’èxit de l’equip femení en aquesta temporada fins ara?
L’èxit d’aquesta temporada ha sigut de les petites. Elles, a diferència de les grans, l’any passat van pujar de categoria. Han assumit el seu rol, no son les que més minuts tenen i no han donat cap queixa. Les noves, que jo no havia entrenat, han fet que hi hagi un clima de vestuari excel·lent i ara estem en el moment més dolç de la temporada en quant a convivència dels equips i resultats.

Com valores el desenvolupament de les jugadores des de la teva arribada com a entrenador?
Molt positivament. Al principi va costar més pels canvis, però ara s’han acostumat i totes, Nacional i OK Lliga, s’han adaptat molt bé.

A OK Lliga esteu empatats a punts amb el CH Mataró, que ha obtingut accés a la Copa de la Reina com a vuitè classificat.
És cert, però el partit contra el CP Vila-Sana està protestat i confio en que ens donin la raó. En aquest cas, passaríem a tenir 18 punts, tindríem accés a la Copa de la Reina, que era el nostre objectiu, i també ens quedaríem a 3 punts de la Copa d’Europa i a 10 del descens.

Quins són els vostres objectius per a la resta de la temporada?
A curt-mig termini el meu objectiu és lluitar per entrar a la Copa d’Europa. Ara estem a 3 punts del Deportivo Liceo, en el qual es cobren les jugades i tenen habitatge gratis, mentre que les noies del Cerdanyola es paguen la benzina per venir a entrenar. Amb aquesta diferència econòmica, té molt de mèrit estar on estem.

Com es poden millorar els recursos?
Amb alguna empresa que ens ajudi. Estaria bé, però no m’agradaria caure en errors del passat fent fora les noies que porten treballant des de la base i fitxant noves jugadores. No és el que vull. Sí podem fitxar una o dues peces per ajudar a créixer a l’equip, però no començar de cap i nou i fer fora tot el que ja has treballat a la base.

Quins són els teus criteris per a la selecció dels jugadors i jugadores per a l’equip titular?
És molt important assabentar-te del seu caràcter. Si portes una poma podrida a un equip que va bé esportivament i que es porten bé dins de l’equip, explota. És important saber el caràcter i si es base, sobretot els dels pares.

Com involucres les famílies en el desenvolupament esportiu dels jugadors?
Tot el club vam passar tres dies de convivència a una masia l’any passat. Provoca que tots es relacionin amb tots independentment de la edat i categoria. També fem barbacoes, sopars de club… Tot això fa que la gent s’impliqui. Fins i tot hi ha un grup de pares i mares molt compromesos que ajuden amb sortejos dels primers equips, organitzen esdeveniments per millorar la part social i econòmica del club… Hi ha molta gent darrera que ens empenta.

Aquest dissabte jugueu contra el HC Coruña a casa. Com encareu el partit?
Amb molta il·lusió. Són les que marquen la Copa d’Europa i si les guanyem estarem en una setmana en aquella posició. Probablement deixarem de mirar cap avall, perquè l’any passat ens van baixar. Per a mi és importantíssim pel que representa, que és veure l’equip en llocs de copa d’Europa i que s’il·lusionin per un altre objectiu que no és evitar el descens.

Amb el teu bagatge com a director esportiu, com ha evolucionat el club?
Quan vaig arribar el club estava en una situació horrible. Vaig trobar un club amb 8 equips i l’OK Plata a 2ª Catalana. A dia d’avui tenim les noies a OK Lliga i els nois a OK Plata lluitant per anar a OK Lliga. També tenim 28 equips i una escola plena de nens i nenes. No hi caben més equips i hem de dir no a jugadors i jugadores per falta d’espai. Ara el club està molt millor i amb els comptes sanejats, perquè quan vaig arribar hi havia un deute de 300.000 euros. Estic molt content amb la situació actual i per tota la feina feta.

Com promous la participació i el suport a l’equip femení dins del club?
Una de les coses que més m’importava és que abans semblaven dos clubs diferents. El femení anava per una banda i el masculí per l’altra. Inclús hi havia una mica de picabaralla. A dia d’avui, es porten molt bé. S’ha creat la comunitat que volia, no lo d’abans que ni es saludaven quan es creuaven. També el fet que siguin de la mateixa edat ajuda. En el femení som dels 3 o 4 equips més potents de base d’Espanya. Tenim un nivell molt elevat i a la base hi ha molt bon rotllo dels pares i de les noies.

Algun moment destacat de la teva carrera com a entrenador amb el Cerdanyola?
L’ascens a OK Lliga de l’any passat amb les noies. És cert que he anat a campionats amb molts equips, hem aconseguit un subcampionat a Catalunya i Espanya, però per tot el que comporta pel club, i pel desgast i implicació per pujar l’equip B a la màxima categoria quan ja l’havien perdut, diria que és el major mèrit esportiu que he tingut com a entrenador.

Com veus el futur del Cerdanyola CH?
Espero que com a mínim ens quedem com estem ara. Anem fent passes endavant i ho podem veure amb el primer equip femení i el masculí. Tots els equips del club estan a preferent i lluitant per campionats. Encara així, no ens podem adormir. Sempre li has de donar una volta i has de buscar maneres per fer créixer la part social, que la gent s’impliqui i faci créixer el club, tot i la visibilitat que ja tenim. – Paula Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?