Llum verda a la dotació econòmica per a l’avantprojecte de remodelació de l’avinguda Primavera

WhatsApp Image 2023-09-29 at 11.31.51

L’altre gran punt destacat del primer ple del curs va ser l’aprovació inicial –amb el sí del govern i de VOX i l’abstenció de la resta de l’oposició- de la modificació del pressupost municipal per un import de 216.756,86 euros per fer front a la despesa corresponent a peticions de diferents serveis municipals.

El punt, que va arribar al plenari via urgència, permetrà destinar 64.485,60 euros per a la licitació de serveis d’avantprojecte de les obres de reurbanització de les avingudes de Catalunya i Primavera en el tram comprés entre la carretera de Barcelona i la plaça de l’Estatut. L’objectiu és convertir-les en vies pacificades amb prioritat a l’accessibilitat dels vianants i bicicletes.

També es destinaran 30.000 euros a la redacció del projecte d’obres de millora de l’accessibilitat al barri de la Farigola a través de noves rampes d’accés per a vianants a l’entorn dels ascensors existents.

Una altra part d’aquesta modificació de crèdit es destinarà a l’adquisició d’un pis mitjançant la tècnica del tampteig i retracte que permeti augmentar el parc públic d’habitatge per destinar-lo a emergència social. En aquest punt, la regidora d’Habitatge, Sonia Rodríguez, assegurava que el Parc de l’Alba “és la millor opció per a tenir una bona oferta de lloguer social”, però que el govern municipal treballa en un cens de pisos buits que permeti poder arribar a acords amb els grans tenidors i que aquests habitatges passin a tenir un ús social. També va anunciar que s’intententarà convocar una Taula d’Habitatge a l’octubre o al novembre.

“Els serveis que han demanat aquests diners han de poder disposar d’ells el més aviat possible. Quan abans comencem aquests projectes, millor”, justificava l’urgència el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez. “A cada urgència demanarem una comissió informativa extraordinària perquè si el tema s’ho mereix volem tenir totes les informacions”, anunciava el portaveu de Junts, Joan Sánchez. “Convertir l’urgència en un tràmit ordinari més va contra el sentit de la pròpia urgència i contra els drets de representació democràtica d’aquests regidors i per tant de la ciutadania”, valorava el portaveu de Guanyem, Ivan González. “Ens agradaria que un informe tècnic ens expliqués perquè es porta d’urgència el punt i perquè no s’ha portat a la comissió informativa”, assegurava Íñigo Enterria (ERC). “La urgència és fer projectes perquè puguin entrar al proper pressupost, ens comprometem a fer-ho millor a partir d’ara”, assegurava l’alcalde Carlos Cordón.

“No estem d’acord en el procés que es fa servir per plantejar inversions. Necessitem un pla d’inversions consensuat”, assegurava Pedro Arco (ECP). “Lamentem que hi hagi aquesta disponibilitat de crèdit quan s’han de netejar embornals i pavimentar carrers. 14.000 euros per a serveis de projecció de ciutat segur que no són urgents”, exposava Albert Turon (ERC). “Tenim tantes ganes que es facin inversions en l’àmbit de l’habitatge, que se’ns fa molt difícil dir que això no és una urgència, però com ERC volem saber la finalitat d’aquests 14.00 euros per a projecció de ciutat”, assegurava Ivan González (Guanyem). “Aquesta partida es destinarà per fer una nova activitat de ciutat per la Castanyada”, anunciava l’alcalde.

Una altra modificació de pressupost

El ple aprova inicialment –amb l’abstenció de tota l’oposició- una modificació de pressupost municipal per valor de 191.587,62 euros per fer front a la despesa corresponent a peticions de diferents serveis municipals (Promoció Econòmica, Sistemes d’Informació i Seguretat ciutadana).  Finalment, també en l’apartat econòmic, es van aprovar vuit Reconeixements Extrajudicials d’Obligacions (REO).

I per unanimitat es va donar llum verda inicial a la modificació de la plantilla referida a places vinculades als llocs de treball d’auxiliar tècnic/a de l’OAC.

Declaració institucional i mocions

El primer ple del curs va aprovar una declaració institucional de suport a tots els afectats i afectades pel terratrèmol al Marroc i de les inundacions a Líbia.

En l’apartat de mocions, el ple va aprovar una moció d’En Comú Podem i PSC per garantir els drets de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i el reconeixement dels drets del personal auxiliar d’educació especial. També van obtenir la llum verda del plenari la moció d’En Comú Podem de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit esport i la d’ERC i PP per habilitar vàters públics a Cerdanyola.

Per contra, es van rebutjar les dues mocions de VOX per a millores de seguretat i de Cerdanyola 2000 i la d’ERC i Junts de suport a l’exconseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?