Lliurats els Premis Literaris

190006198_10161144062048782_1043587471945368428_n
Guanyadors dels Premis Literaris amb les autoritats / F. Ajuntament de Cerdanyola (NP)

L’Ajuntament de Cerdanyola i la UAB han donat a conèixer les persones guanyadores de l’edició del 2021 dels premis literaris: Blanca Corominas, XII Premi de Narrativa Breu per a joves Caterina Albert; Josep Civit, XXVI Premi de Poesia Miquel Martí i Pol; i Gemma Romeu, XXVII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders.

La Sala d’Actes del Rectorat ha acollit el l’acte de lliurament dels Premis Literaris que convoquen cada any la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola. Enguany, per primer cop i degut a la situació originada per la pandèmia, l’acte ha aplegat les persones guanyadores de l’edició del 2020 i del 2021.

L’esdeveniment, presidit pel rector de la UAB, Javier Lafuente, i l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i presentat pel cap del Servei de Publicacions de la UAB, Joan Carles Marset, han començat amb les persones guanyadores de l’edició del 2020.

Guanyadors de l’edició del 2021

El XII Premi de Narrativa Breu per a joves Caterina Albert ha estat per a Blanca Corominas per Memòries d’una vella boja. En el seu discurs d’agraïment, la jove autora ha afirmat que “aquest premi em fa especial il·lusió i m’anima a seguir escrivint.”

El XXVI Premi de Poesia Miquel Martí i Pol ha recaigut en l’obra Aixoplucs, de Josep Civit, qui ha destacat el “privilegi” que suposa guanyar un premi literari perquè “és el reconeixement a moltes hores i hores de treball solitari”.

Finalment, el XXVII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders ha estat per a Silenci al fiord, de l’alumni Gemma Romeu, qui ha recordat que estar “escrivint a la cafeteria o a la biblioteca quan vaig començar el grau l’any 2011” i ha assegurat que “guanyar el premi i tornar a ser a la UAB ha estat com tancar un cercle”.

Col·laboració entre la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola

En els seus parlaments, tant el rector de la UAB, Javier Lafuente, com l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, han destacat la importància de seguir col·laborant plegats i enfortir els vincles. “Aquests Premis Literaris que compartim  són un exemple de bona entesa entre la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola”, assegurava l’alcalde Carlos Cordón.  “La cultura és, i ha de continuar sent per tant, un aspecte essencial per tal d’aconseguir una societat més preparada pels reptes de futur”, destacava el batlle.

El rector Lafuente ha tancat l’acte remarcant que “aquest certamen literari representa la bona relació entre les 2 institucions” i ha assegurat que la “col·laboració amb Cerdanyola és prioritària per a la UAB”.

Guanyadors de l’edició del 2020

El XXVI Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders va recaure en l’obra Mentir a les mosques, de l’igualadí Arià Paco Abenoza; el XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol va estar pel recull Si l’oblit no em falla, del barceloní Albert Gavaldà; i l’XI Premi de Narrativa Breu per a joves Caterina Albert se’l va endur la lleidatana Anna Mateus i Alamon pel relat L’Etna seu.

El Servei de Publicacions de la UAB ha estat l’encarregat de l’edició dels tres llibres, que va publicat el mes de novembre de 2020, dins la col·lecció de narrativa fictícia Gabriel Ferrater. Així mateix, els exemplars es poden adquirir als punts de venda habituals. L’editorial universitària n’ha editat el format electrònic, que es podrà aconseguir a través de diverses plataformes en línia, com Unebook.es o Google Llibres. En el cas del relat breu premiat, únicament se n’ha publicat la versió digital, que es pot descarregar de forma gratuïta a través del Dipòsit Digital de Documents de la UAB.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?