L’Hospital Ernest Lluch i la Ronda Nord centren el debat ‘Horitzó Vallès’ del PSC

WhatsApp Image 2024-01-29 at 12.02.58

La Federació del PSC Vallès Occidental Sud ha celebrat la conferència política ‘Horitzó Vallès’, organitzada amb l’objectiu principal de reforçar el nostre territori i encoratjar a totes les agrupacions i la militància a donar suport i treballar plegats per fer possible la fusió amb la Federació del PSC Vallès Oest. A la jornada, celebrada a la sala d’actes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, del mateix municipi, han assistit més d’un centenar càrrecs electes i orgànics del partit a la comarca.

La benvinguda ha anat a càrrec del primer secretari del PSC Sabadell, diputat al Parlament de Catalunya i secretari de treball del PSC, Pol Gibert, qui ha ressaltat la importància d’unir forces per “pal·liar els problemes dels ciutadans i les ciutadanes de la nostra comarca”. “Cal dotar a la comarca dels serveis públics que mereix la nostra ciutadania”, ha destacat.

El primer secretari del PSC Vallès Occidental Sud i diputat al Congrés, Paco Aranda, ha realitzat la conferència inaugural, subratllant que “la comarca del Vallès Occidental s’ha establert com un territori de benestar social i de progrés, gràcies a la seva bona ubicació, el seu potent sector econòmic, així com la consolidació d’un sistema de serveis públics i protecció social, sota el lideratge dels ajuntaments socialistes de la comarca”. Precisament, “el lideratge dels ajuntaments socialistes de la comarca ha estat cabdal per aconseguir consolidar aquest territori”, ha continuat.Per aquest motiu, ha assenyalat que “cal que el PSC consolidi un projecte de comarca global i ambiciós que ens permeti encarar les transformacions necessàries i de futur del nostre territori, aconseguint ser la força política referent de la comarca”.

Posteriorment s’ha dut a terme el diàleg ‘El PSC al servei de la ciutadania’, moderat per David González, secretari de Política Municipal del PSC Vallès Occidental Sud i diputat al Parlament de Catalunya, i amb la participació de l’Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès i presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona; de Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; de l’Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental; i de la Montse Rueda, alcadessa de Sentmenat i membre del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya.

“Hem de passar d’un model radial a un amb interconnexions internes de la comarca que siguin competitives”, han posat en comú en referència al transport públic i infraestructures. “Cal treballar per disposar de la línia orbital ferroviària; el perllongament del FGC, el túnel d’Horta i el nou túnel central; el desdoblament de l’R4; la construcció de noves estacions i l’inici de forma urgent del projecte de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa, entre d’altres”, han continuat. Així mateix, han aprofitat per a celebrar l’anunci de l’inici de les obres del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac, que començaran finalment comencen aquest proper dilluns.

Referint-se al suport dels i les socialistes a un sistema de sanitat pública universal, han exigit a la Generalitat de Catalunya “una aposta decidida per la salut pública a la comarca” i “la necessària construcció de l’hospital comarcal Ernest Lluch”.

La cloenda ha anat a càrrec de la Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; viceprimera secretària d’Igualtat i Acció Social del PSC i vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona, i del José Luis Jimeno, secretari d’Organització del PSC. Recordant “la força, el criteri i el talent socialista a la comarca”, la líder socialista de Sabadell ha volgut fer esmena a la necessitat “de dur les idees i els projectes socialistes a cadascun dels racons dels pobles i les ciutats”, perquè “volem demostrar a la ciutadania que el Vallès és una comarca potent i amb moltes coses a aportar al país”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?