L’escola Bellaterra es quedarà sense gimnàs al juny

WhatsApp Image 2024-05-07 at 10.59.30

Al juny els infants de l’escola Bellaterra es quedaran sense gimnàs i magatzem esportiu. Per fer-se sentir i exigir una solució, les famílies de l’Escoleta es concentraven ahir dilluns, festiu a Cerdanyola del Vallès, davant dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Sabadell. En una reivindicació de caràcter festiu, adults i infants, han organitzat una sessió de psicomotricitat davant de l’edifici. Els lemes de les pancartes “La psicomotricitat no té opció, volem un gimnàs a l’horitzó” o “El gimnàs és part de l’educació, exigim una solució” han acompanyat els crits de “Volem un gimnàs!” i “Maite, escolta, volem una resposta”. Les famílies han entrat per registre una instància a títol individual per sol·licitar una resposta a la pèrdua del gimnàs i l’Associació de Famílies ha demandat ser atesos, sense èxit, per la directora dels Serveis Territorials, que les ha emplaçat a una reunió aquest dijous.

Antecedents

L’Escola Bellaterra ha fet servir en les últimes dècades un petit espai propietat de la Universitat Autònoma de Barcelona com a gimnàs i magatzem de material esportiu. Com a conseqüència de la reclamació d’aquest espai per part de la UAB, i amb vist-i-plau del Departament d’Educació, l’Escoleta ha de retornar el gimnàs a la UAB i, per tant, es queda sense gimnàs per a la pràctica de la psicomotricitat de l’alumnat d’infantil i d’educació física als cicles de primària.  La directora dels Serveis Territorials d’Educació del Vallès Occidental, Maite Fons, no ha respost a les reiterades peticions de reunió per part de l’Associació de Famílies de l’Escola Bellaterra per tal de trobar una solució. “Si no es troba una solució, el curs vinent l’Escola Bellaterra serà l’única escola de la ciutat sense gimnàs. Cal garantir la pràctica esportiva a l’escola i això passa per la creació d’un espai cobert en el curt termini i solucions urgents per al curs vinent”, asseguren les famílies.

Des del consistori, s’assegura que aquest govern municipal i l’anterior ja van reunir-se amb representants del Departament d’Educació per tractar el tema. “No tenim constància que hi hagi cap projecte sobre la taula i, per tant, no hi ha perspectives que el gimnàs es pugui fer a curt termini”, explica la regidora d’Educació, Pilar Adell.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?