Les veus femenines protagonitzen un nou Cicle de Música de Cambra

WhatsApp Image 2024-02-17 at 09.35.16

La música de petit format començarà a tenir el protagonisme de l’agenda cultural aquest diumenge. El XIII Cicle de Música de Cambra de Cerdanyola donarà protagonisme a la veu femenina a través de quatre concerts de gran qualitat a la sala Orlando Barrial del Museu d’Art de Cerdanyola. Les formacions i cantants que hi participaran són Alba Careta Group (18 de febrer), Big Black Rhino (25 de febrer), Mariana Segarra Trio (3 de març) i Aina&Eric (10 de març). Tots els concerts seran gratuïts i començaran a les 12 hores.

El primer concert serà el diumenge 18 de febrer i anirà a càrrec de l’Alba Careta Group. Es tracta d’una formació integrada pels millors músics de l’escena jazzística actual. A Cerdanyola presentaran el seu darrer disc, Teia, format per sis composicions pròpies i dues versions molt sentides de música catalana de la nova cançó, sempre fidels al jazz explosiu, energètic i orgànic que els caracteritza. La banda la formen Alba Careta, trompeta i veu; Santi de la Rubia, saxo tenor; Roger Santacana, piano; Giuseppe Campisi, contrabaix i Josep Cordobés, bateria.

Big Black Rhino actuarà el diumenge 25 de febrer en format trio presentant una versió intimista de la formació, aquest cop amb veu, guitarra i teclats presentant els seus dos treballs Come Back Home i Thoughts Under The Skin. Amb un llarg recorregut des del 2014 i una trajectòria ascendent aquesta formació ofereix una bona dosi de Soul, Blues i Rock i alguna sorpresa. El trio el formen Núria Mancebo (veu), Gerard Brugués (guitarra) i Miquel Brugués (teclats).

El tercer concert l’oferirà el Mariona Sagarra Trio el diumenge 3 de març. Interpretaran l’últim disc Deixa’m tornar-te a dir enregistrat per Segarra amb Raúl Costafreda i Marc Vila sobre poesies musicades de Montserrat Abelló (premi d’honor de les lletres catalanes 2008). És un record entranyable de molts anys de relació entre la cantant i la poeta. Moltes converses, moltes actuacions conjuntes per tot Catalunya, moltes complicitats.  Es tracta d’un tribut a aquesta gran poeta de les lletres catalanes que va morir la tardor del 2014. La cantant Mariona Sagarra, coneguda per les seves arriscades iniciatives artístiques, estableix una complicitat entre els poemes. Dibuixa un mosaic ampli d’històries i d’emocions, els recrea i els combina en una interpretació nova i molt personal.  El disc compta amb composicions de Mariona Sagarra i Raúl Costafreda on la cançó, el blues, el bolero, la balada i la improvisació vocal hi són presents. Ha estat produït a la Fundició Sonora de Cerdanyola.

Tancarà el cicle el duet Aina & Eric el diumenge 10 de març. Es tracta d’un projecte artístic de dos amics que comencen a fer música junts, captivats pel repte d’explorar totes les possibilitats i les sonoritats que els ofereix aquesta proposta de petit format. L’escenari que ideen es converteix en un espai creatiu on tenen cabuda diferents instruments, en especial el saxo i el baix, i diferents estils com el jazz, el pop o el gòspel. Totes aquestes facetes fan que l’espectacle que proposen sigui poc convencional i estigui ple d’experimentació i joc.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?