Les treballadores de la Joan XXIII resisteixen

WhatsApp Image 2023-12-18 at 10.47.54

Entre micròfons i pancartes el parc del Turonet de Cerdanyola va viure una concentració en suport a la vaga indefinida de la residència pública Joan XXIII. La gestió de la residència, destinada a persones amb discapacitat intel·lectual, estava a càrrec de l’empresa Onada Serveis fins el passat divendres, quan aquesta va renunciar al concurs públic. Els treballadors, liderats per Agustín Yáñez, portaveu i membre de la CGT, han expressat la seva oposició a la intervenció d’empreses privades en serveis essencials.

Durant set anys, les treballadores han patit retallades i una disminució notable en la qualitat del servei, amb una reducció del 9,5% en els mòduls de funcionament. L’argument principal de Yáñez és la defensa d’un servei social de qualitat i gestió directa, posant la participació de treballadores i residents al centre de la gestió. La proposta més destacada és la possibilitat de gestionar directament la residència des de la Generalitat, internalitzant les treballadores i assegurant un plec de condicions públic amb garanties per a tothom. Després de les intervencions, un acte de micròfon obert ha agafat protagonisme on representants d’altres entitats i centres han expressat el seu recolzament a la causa de la Joan XXIII, solidaritzant-se amb la lluita. Diana, infermera del torn de tarda, ha afegit veu a la protesta, assenyalant la seva situació particular. Malgrat la seva dedicació a la residència, ha de treballar també en un hospital, ja que el salari que rep de la residència no és suficient per cobrir les despeses. Yolanda, representant dels serveis generals de la mateixa residència, ha afirmat que aquesta precària situació no només afecta els treballadors, sinó que al final repercuteix en tots els residents, una comunitat que no es mereix aquesta incertesa i falta de recursos. La seva intervenció ha posat de manifest la dimensió humana d’aquest conflicte, on les conseqüències van més enllà dels límits laborals i afecten directament la qualitat de vida dels qui es troben a la Joan XXIII.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?