Les famílies de l’escola Bellaterra demanen un transport escolar segur

cc7d5309aa94aa0d0b6c12a9b8c6f0e5

Denuncien que la proposta de l’Ajuntament, que passa per un augment de freqüències del transport públic, és inviable i il·legal”

Un total de 300 persones caminaven dijous passat els gairebé cinc quilòmetres que separen el nucli urbà de Cerdanyola de l’escola Bellaterra per “reivindicar el manteniment del transport escolar segur”. L’AMPA de l’Escola de Bellaterra ha reprès les protestes davant la incertesa de la continuïtat del servei de transport escolar a partir del curs vinent, malgrat que la comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya va declarar al març la singularitat geogràfica del centre tot vinculant-ho a una garantia de transport escolar públic.

Les famílies remarquen que malgrat l’aprovació d’aquesta singularitat, la Generalitat els ha anunciat que no pensa complir-la i que l’Ajuntament de Cerdanyola els ha presentat una “proposta inviable i il·legal” que incompleix la normativa sobre transport escolar: “La proposta és utilitzar el transport públic col·lectiu fent compartir l’autobús, saturat en moltes ocasions, a escolars de fins a tres anys amb la resta d’usuaris, sense cap garantia de seient, ni les mesures de seguretat que marca la llei”, denuncia l’AMPA. Dijous al matí per arribar a la seva escola, els nens d’edats d’entre 3 i 12 anys, acompanyats per mares i pares al ritme de les percussions de Batúcamela, “han hagut de creuar carreteres, ponts i salvar l’autopista A7/B30 i la línia ferroviària de Renfe, en un camí no adaptat al pas de vianants i amb una alta intensitat de trànsit de vehicles”. Aquesta realitat justifica, segons els portaveus de les famílies, que en els 30 anys d’existència de l’Escola Bellaterra sempre hi ha hagut transport escolar perquè “senzillament és necessari”. Un transport que en els seus inicis era gratuït, però ja fa més de cinc cursos que les famílies costegen una part del servei conjuntament amb l’administració pública. “Ara, ho volen eliminar totalment sense negociar amb les famílies i plantejant una alternativa insegura per als 120 nens i nenes que utilitzen cada dia el servei de transport escolar”, remarquen.

Per a ERC “és qüestió de pura voluntat política del govern municipal que es pugui subscriure un conveni entre l’AMPA de l’Escoleta i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per facilitar el desplaçament dels alumnes d’aquest centre públic”. La situació d’aquest centre fora de la trama urbana i les retallades pressupostàries de la Generalitat han generat “un problema de finançament del servei de transport que la corporació municipal fàcilment pot resoldre”. La proposta que s’ha fet per part de la regidoria d’Educació d’incloure aquest servei dins la xarxa pública de transport “no sembla una solució que estigui dins del marc legal”, apunta ERC, que aposta per un conveni d’un mínim d’un any perquè un bus “adequat i digne” cobreixi aquest trajecte. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?