Les dues opcions de Compromís

cca34d17b5186097267678a76444a0b0

Una assemblea oberta a l’Espai Enric Granados va ser l’escenari triat per Compromís per donar comptes de la feina feta i informar de la situació sobre la ampliació del govern. Els cinc regidors que formen el govern van explicar la feina feta a les diferents àrees durant aquests sis mesos.

“Ha estat una feina ingent amb l’objectiu de conèixer la situació de l’Ajuntament, conèixer les demandes de les entitats de la ciutat i a partir d’aquí poder fer unes polítiques d’acord amb el programa de CxC”, apuntaven des del partit, que assegurava també que “s’ha prioritzat el dia a dia i l’augment de tot el que afecta als serveis a les persones  i les polítiques de participació”. Després del repàs de la feina feta, l’alcalde Carles Escolà recordava el compromís d’obrir en breu una taula de negociació amb les quatre forces polítiques que van donar suport a la investidura, “amb totes les cartes sobre la taula, però sense condicions”. Fins ara, apuntava el batlle, el mandat de l’assemblea de Compromís és un pacte de govern amb ERC amb el suport d’altres forces, prioritàriament ICV i CDC. “Vam presentar a ERC una proposta inicial de cartipàs a l’agost i no vam rebre contraproposta, després vam fer una nova proposta que enteníem que era quasi definitiva per desbloquejar unes converses que no estaven avançant, però no ho hem aconseguit”, explicava Escolà. Aquesta situació, sumada al fet que “difícilment es pot construir una majoria amb partits que no van donar suport a la investidura”, deixa a Compromís amb només dues opcions sobre la taula: “Mantenir la postura que teníem fins ara o contemplar la incorporació al govern d’alguna altra força”. En aquesta línia, la coportaveu de CxC, Gemma Jaumandreu, assegurava que fins ara “han estat més fàcils les negociacions amb CiU i ICV que amb ERC”. I la regidora Contxi Haro remarcava que el govern ha treballat molt “per tendir ponts”, però que creu que malgrat els esforços l’escenari d’un govern CxC més ERC no es produirà. “Però el de govern a quatre amb ICV i CIU tampoc”, remarcava Haro, després de recordar que els ecosocialistes van apostar per situar-se a l’oposició. “Per a mi ara mateix tots els interlocutors són vàlids, inclús el PSC”, avançava, tot assegurant que “un acord entre compromís i socialistes seria fruit de la covardia d’ERC”. L’assemblea va ser el tret de sortida d’un debat que només començar ja compta amb diversitat d’opinions. Algunes veus convidaven a mantenir el govern en solitari amb acords en punts estratègics i altres  demanaven “pactes” i “diàleg” fins “aconseguir acords positius per al poble”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?