Les cooperatives escolars reben el NIF per constituir-se formalment

WhatsApp Image 2023-03-13 at 13.52.27
Lliurament del NIF als cooperativistes / F. Ajuntament (NP)

L’alcalde Carlos Cordón, i el regidor d’Educació, David González, han lliurat el NIF a les 12 cooperatives escolars que han creat l’alumnat de 5è de primària de sis escoles: Carles Buïgas, Collserola, Saltells, Les Fontetes, Seraparera, Xarau i La Sínia

Entre el 7 i el 9 de març les cooperatives de 5è de primària Carles Buïgas: 5è  QuinArt!, Collserola: 5è  Sota el mar, Les Fontetes: 5è Fontecoop, Serraparera: 5A 25 artistes fent pinya i  5B  Creativity Craft, Xarau: 5A Un món cooperatiu i  5B 5thTiva, La Sínia: 5A Ecoojis – 5B Pix4ART – 5C Cool Craft- i Saltells: 5A  Petits artesans i 5B Tot a mà) que participen aquest curs en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola han rebut la visita de l’alcalde de la ciutat, acompanyat en algunes ocasions del regidor d’Educació.  Aquesta visita s’ha aprofitat per fer el lliurament del NIF a les cooperatives, que així queden constituïdes segons la normativa. Les dotze cooperatives, de les escoles Carles Buïgas, Collserola, Saltells, Les Fontetes, Serraparera, Xarau i Municipal La Sínia, van explicar a l’alcalde com estaven treballant, quins productes o serveis estaven preparant per a la venda i amb quines entitats de la ciutat tenen previst col·laborar.

Les Cooperatives Escolars es van presentar en un acte al Teatre Ateneu el passat mes de desembre. Des de llavors l’alumnat ha estat treballant en la elaboració del seu  logo i imatge, en l’organització interna de la cooperativa, han decidit l’aportació inicial de capital que ha hagut de fer cada soci/a, han decidit els productes que fabricaran i vendran al final del projecte i a quina ONG destinaran part dels beneficis obtinguts. Un pas clau per crear de formalment la cooperativa i així poder sol·licitar el permís per vendre els seus productes és constituir-se com a cooperativa i disposar del NIF. Les dotze cooperatives han realitzat els tràmits de forma satisfactòria i al llarg d’aquesta setmana han rebut l’esperat NIF. L’alcalde, Carlos Cordón, ha estat l’encarregat de portar-li en persona el NIF i ha aprofitat per conèixer més a fons cadascuna de les cooperatives i en algun cas ha pogut veure alguns dels productes que tenen en ment fabricar.

Els propers actes destacats dins el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola seran el mercat de cooperatives i entitats, previst pel divendres 19 de maig a l’Avinguda de Sant Iscle, i l’acte de tancament, que es farà a l’Ateneu l’1 de juny.

Cultura Emprenedora a l’Escola

EL projecte promogut per la Diputació de Barcelona treballa el foment de la cultura emprenedora en el cinquè curs de l’educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria. És una aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça un vessant de responsabilitat social.

Durant el curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat. L’objectiu és fomentar l’autonomia i la iniciativa personal, ensenyar a aprendre i millorar les competències social i ciutadana, lingüística, digital, cultural, artística i matemàtica en una iniciativa d’interacció amb el món real.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?