Les associacions veïnals demanen solucions per a l’atenció primària

WhatsApp Image 2023-09-07 at 09.15.48(1)

La Diada Nacional de Catalunya també tindrà enguany un apartat reivindicatiu en l’àmbit de la sanitat pública. Les associacions veïnals participaran a la commemoració de la plaça Onze de Setembre per reclamar solucions per a la situació de l’atenció primària a Cerdanyola. El manifest el van signar dilluns les associacions de veïns i veïnes de Canaletes, Montflorit, Sant Martí-Xarau, Serraparera, Banús-Bonasort, Turó, Can Antolí i Les Fontetes. “Un dels drets perduts en els darrers temps, entre d’altres, es el dret a una sanitat pública i de qualitat”, explica el text, que fa una crida a totes les entitats cíviques de Cerdanyola a unir-se en la “reivindicació d’un dret que mai s’avia d’haver perdut”.

“Per trobar solucions que ens retornin els drets que el govern de la Generalitat ens ha tret”, les entitats veïnals proposen a l’Ajuntament de Cerdanyola la creació d’una comissió política amb presencia veïnal, que tingui com a tasca única i fonamental, fer un seguiment del desenvolupament de la promesa feta en varies campanyes electorals, de construcció i posada en funcionament de l’Hospital Ernest Lluch. “La construcció i posada en marxa d’aquesta eterna promesa serà una solució per descongestionar el col•lapsa perpetu del Parc Taulí”, remarquen. 

També demanen un acord inicial per part de l’Ajuntament de cessió del local, que serà de la seva propietat, previst al Conveni Urbanístic de la Zona de Santa Teresa, a la Generalitat de Catalunya perquè aquesta posi en marxa un nou Centre d’Assistència Primària (CAP). En tercer lloc, el manifest reclama la reobertura immediata de l’ambulatori de Fontetes, com a mínim amb els serveis que tenia abans de l’inici de la pandèmia. “Aquest fet permetrà alleugerar les llistes d’espera i retards en l’atenció al malalts del CAP Canaletes”, asseguren abans d’indicar que  “aquesta reobertura estarà en funcionament fins la posada en marxa del nou CAP a Santa Teresa”. Finalment, reclamen l’Inici d’un estudi que delimiti àrees d’influència d’habitants al voltant dels actuals CAP’s (inclòs Fontetes), amb l’objectiu de detectar les mancances  del sistema. “Aquest fet ens permetrà un millor repartiment dels recursos sanitaris i per tant una disminució dels temps d’espera per les visites presencials”, apunten.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?