L’Aplec de Sant Iscle arriba de nou amb caminada popular i concurs de fotografia

Aplec de Sant Iscle 2021 / F. Ajuntament

Un dels actes culturals i populars de més tradició a Cerdanyola, l’Aplec de Sant Iscle, tornarà a ser punt de trobaments aquest diumenge. A partir de les 9 h es tallarà el camí de Can Catà al trànsit i l’accés es podrà fer caminant o en microbús, que estarà operatiu entre les 9 h i les 17 h amb viatges d’anada i tornada.

L’església romànica i també l’ermita de Santa Maria de les Feixes obriran les seves portes per a poder ser visitades entre les 10 h i les 14 h.  Durant l’horari d’obertura s’oferiran petites explicacions als visitants que ens aproparan a la història mil·lenària de Cerdanyola del Vallès a través de l’evolució dels dos edificis. No cal inscripció prèvia.Les persones que ho vulguin podran visitar els dos temples, descobrir la seva història i la vall de les Feixes, una petita vall que s’obre a la plana del Vallès.

A les 12 h començarà la missa i quan acabi es farà el repartiment de panets beneïts. La Cobla Sabadell amenitzarà la ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola del Vallès.  El programa de la cobla inclou la sardana ‘Sant Iscle mil·lenari’ de J. Morral, compositor cerdanyolenc ja desaparegut, a més de peces d’altres compositors com J. Saderra, F. Mauné, M. Timó i A. Abad, entre d’altres.

Concurs de fotos 

Al llarg del dia tindrà lloc el 47è Concurs Fotogràfic Aplec de Sant Iscle, organitzat per l’AFOCER (Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet). A més, se celebrarà la setena edició del concurs en la categoria Instagram.  La inscripció i l’enviament de les imatges, s’efectuarà per internet, des del web www.afocer.cat. El primer premi rebrà 300 euros, el segon 200 i el tercer 100 euros. En la modalitat d’instagram hi haurà un únic premi dotat amb una capsa regal d’estada cap de setmana

Caminada popular de Sant Iscle

D’altra banda, el Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola, ha dissenyat dos circuits alternatius a la pista de terra del camí de Can Catà que accedeix fins a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. Tots dos recorreguts, el de 2 km i el de 3,5 km, són assequibles i permetran, a les persones que els facin, gaudir d’un espai natural amb tot un seguit de descobertes i sorpreses. Els circuits estaran marcats amb senyals i durant el recorregut hi haurà monitors per orientar a les persones participants. La sortida serà des de la caseta d’informació del Parc de la Riera, a les 10 h. Les inscripcions per a participar es poden fer fins al 19 de novembre a la web https://cemcerdanyola.playoffinformatica.com/activitat/381/Caminada-popular-i-esmorzar-(Sant-Iscle. Aquest any com a novetat es podrà gaudir d’un dinar de germanor (pica-pica més graellada de carn amb pa amb tomàquet i aigua) i el tiquet ( 6 euros) es pot comprar quan es fa la inscripció.

Restriccions

No es podrà fer foc a terra, però es posarà a disposició carbonet per a les graelles. No hi haurà llenya a la venda ni es permetrà que se’n reculli del bosc, on no es podrà alterar res.

Veredicte Sant Iscle

Tindran lloc el dia 16 de desembre 2022 a les 17:30h. El Jurat estarà format per tres membres d’agrupacions fotogràfiques foranes. Que podrà ser presencial o on- line en funció de la situació sanitària. Exposició i Lliurament de premis: Gener-Febrer 2023, a l’Ateneu de Cerdanyola, si les condicions COVID ho permeten i al web d’AFOCER https://www.afocer.cat

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?