L’AMCV celebra el 25è aniversari en plena forma

WhatsApp Image 2024-03-16 at 09.35.47

Fa 25 anys a una de les classes de l’escola municipal de música Aulos el grup de vent dirigit pel professor Toni Vidal va començar a fer-se gran. Aquesta llavor acabaria donant el fruit de la constitució oficial de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). Ara, en un moment de renovació i en plena forma, l’entitat ha preparat un programa molt especial per commemorar les seves noces d’argent. Un conjunt d’activitats que arrencarà demà dissabte amb el concert Música de la petita pantalla.

“Aquest any commemorem el 25è aniversari de la nostra entitat amb la mateixa il·lusió: aprendre, gaudir i fer gaudir de la música potenciant la formació musical dels seus membres”, destacava el cantaire i fundador de l’AMCV, Paco Hernández. Per a l’entitat, Cerdanyola manifesta sempre que pot la seva passió per la música: “L’assistència de públic ha estat cada vegada més nombrosa als concerts organitzats per l’AMCV. Ha estat aquest seguiment i aquesta assistència el que ens anima a oferir les activitats musicals any darrere any, amb més ambició, continuïtat i qualitat”. Per la seva banda, el president de l’AMCV, Arnau Pallarès, explicava quer afronten la temporada amb molta il·lusió i en plena forma. “Tots els concerts d’enguany seran molt especials”, assegurava.

El programa

Després del concert d’aquest dissabte, el proper plat fort serà pel Roser de Maig, quan tindrà lloc el Concert del 25è aniversari de l’AMCV amb la banda de Mataró i la banda de Wutöschingen (Alemanya) com a convidades. “Per aquest concert recuperem L’Eneida, una de les peces més complicades que ha tocat mai la banda”, anunciava el director de la Banda, Raul Lacilla.

La propera gran cita serà el 28 de juny amb el tradicional Concert del Castell amb un repertori que encara no s’ha desvelat. El 7 de juliol participaran al Festival de Bandes de Catalunya que organitza Federació Catalana de Societats Musicals a l’Auditori de Barcelona. “Ens fa molta il·lusió actuar en un escenari tan important i imponent”, anunciava Pallarès. A més, com apuntava Hernández, serà la primera vegada que l’auditori actuaran conjuntament una banda i una coral”.

A l’estiu l’AMCV aprofitarà per recarregar piles i el 27 d’Octubre homenatjaran Gustav Holst per commemorar el 150è aniversari del seu naixement. El 30 de novembre celebraran Santa Cecília amb l’òpera ‘Orfeo i Euridice’ amb els cors de Castelldefels i Ullastrel com a convidats. Aquesta serà la primera òpera completa que es podrà veure al teatre Ateneu. Des de la coral es mostren molt il·lusionats i anuncien que “segurament també obrirem entrades per l’1 de desembre per veure si podem omplir dues vegades”. Finalment, en el mateix escenari, tancaran l’any el 21 de desembre amb el tradicional concert de Nadal amb valsos i polques vieneses.

Renovació

Després de superar la pandèmia, l’entitat has viscut una gran renovació. “Jo vaig arribar just després de la pandèmia i em vaig trobar una banda en què costava molt tenir una participació regular als assajos, però a poc vam tornar a créixer”, recordava Lacilla, que apuntava “ara estem vivint un bon moment que hem d’aprofitar”. I és que des de l’estiu la banda viu una gran incorporació de músics joves provinents d’Aulos, però també dels conservatoris de Sabadell i de Sant Cugat. “Per Santa Cecília sempre presentem les noves incorporacions i aquesta vegada vam presentar 12”, recordava Lacilla.

Finalment, l’alcalde Carlos Cordón felicitava l’entitat per la seva trajectòria: “Tot el que feu és amb qualitat, en col·laboració i oberts a tothom”. Per al batlle, no hi haurà millor manera de celebrar l’efemèride que amb l’assistència als concerts per fer que l’AMCV segueixi triomfant.

La història

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès es va constituir  com a entitat el dia 5 de febrer de 1999 amb l’objectiu d’omplir i ampliar l’espai musical de la ciutat i amb la finalitat d’interpretar, gaudir i promocionar la música del nostre país i de tots els països del món.  El 23 d’abril de 1999, tot coincidint amb la Diada de Sant Jordi, va presentar la seva primera formació musical, la Banda, al teatre de l’Ateneu. Al 2002 es va formar la Bandeta, al 2004 es va crear la Coral amb presentació al Palau de la Música de Barcelona i al 2007 es va crear la Coral Infantil. El 2009 també es va crear la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC), avui constituïda com una entitat independent. Actualment es mantenen les dues formacions principals, la Banda i la Coral, però l’entitat estudia la possibilitat de crear una coral infantil i una jove. “Volem crear planter i que no hi hagi un salt generacional tant gran”, detalla el director de la Coral, Manel Cubeles.

 

Tots els detalls

 

Ds. 4 / Dg. 5 de maig – Concert del 25è aniversari de l’AMCV – Festa Major del Roser de Maig

Pista coberta del Complex Xarau – Cerdanyola del Vallès

Repertori: Castell/Auditori 2024, Aeneis

Banda i Coral de l’AMCV, Banda de Mataró i Banda de Wutöschingen

 

Dv. 28 de juny – Concert al Castell 2024

Jardins del Castell de Sant Marçal

Repertori: Un Castell ?

Banda i Coral de l’AMCV

 

Dg. 7 de Juliol – Festival de Bandes de Catalunya a l’Auditori de Barcelona (Organitza FCSM)

Auditori de Barcelona – Sala 1 Pau Casals

Repertori: Aeneis (B+C), 2-3 peces instrumentals

Banda i Coral de l’AMCV

 

Dc. 11 de setembre – Concert per la Diada Nacional de Catalunya

Pl. Onze de Setembre – Cerdanyola del Vallès

Repertori: Himnes, Sardanes

Banda i Coral de l’AMCV

 

Dg. 27 Octubre – Concert de Tardor

Teatre de l’Ateneu – Cerdanyola del Vallès

Repertori: Monogràfic de Gustav Holst (150è aniversari)

Banda de l’AMCV

 

30 Novembre / 1 Desembre – Concert de Sta. Cecília – 20è aniversari de la Coral

Teatre de l’Ateneu – Cerdanyola del Vallès

Repertori: Opera “Orfeo i Euridice”

Coral de l’AMCV, Coral de Castelldefels, Coral d’Ullastrell

 

Ds. 21 de Desembre – Concert de Nadal a Cerdanyola

Teatre de l’Ateneu – Cerdanyola del Vallès

Repertori: El Trencanous, Valsos i polques vieneses

Banda i Coral de l’AMCV

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?