L’AMB congela el tribut metropolità per al 2024

WhatsApp Image 2023-11-15 at 13.16.48

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment els pressupostos generals per al 2024 amb un import de 2.558,5 milions d’euros. Els comptes s’han aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts per Catalunya, els comuns i ERC, els vots en contra de PP i Vox i l’abstenció de Compromís i Acord per Torrelles i Junts per Tiana.

Congelació d’impostos

El nou pressupost, a més, suposarà la congelació de les taxes cobrades directament per l’AMB com són el tribut metropolità, la taxa metropolitana de tractament de residus, i l’import de despeses de personal. Així, aquests dos impostos no s’incrementen en relació amb el 2023 i preveuen la mateixa recaptació que fins ara: 132,3 i 141,13 milions d’euros respectivament.

L’objectiu

El pressupost de l’AMB és el tercer més elevat que es registra a Catalunya per darrere del de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, suposa un increment del 3,6% amb respecte el que es va aprovar per al 2023. Segons l’AMB, l’objectiu és la “prestació de serveis metropolitans i dona continuïtat a les actuacions de caràcter social i ambiental que venen d’exercicis anteriors, tenint en compte el context global actual on prenen especial rellevància els riscos d’exclusió social i l’emergència climàtica”. Aquestes previsions, apunten, es formulen en el context continuat de procés de recuperació de l’economia, els conflictes bèl·lics, la persistència de l’alta inflació i les polítiques monetàries més restrictives adoptades pels principals bancs centrals per frenar l’augment dels preus.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?