L’Ajuntament sol·licita la declaració del municipi com a àrea d’habitatge de mercat tens

pisoscerdanyola2000

L’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, ha sol·licitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que procedeixi a la declaració com a àrea de mercat d’habitatge tens la totalitat del territori municipal de Cerdanyola del Vallès. La inclusió del municipi com a àrea amb mercat d’habitatge de mercat tens té com a finalitat contenir i moderar el preu del lloguer en el municipi, garantint que el lloguer sigui a un preu accessible i sotmès a l’aplicació de l’índex de referència de preu del lloguer, que s’aplica als habitatges destinats a residència permanent.

Des del govern municipal es considera que cal anar més enllà respecte al tema de l’habitatge i concretament en el tema de lloguer, regulant no només el preu màxim del lloguer sinó que aquesta fixació del preu vagi acompanyada de mesures que permetin realment l’accés a l’habitatge. Tot i així es tracta d’un treball intens i llarg que ha de permetre modificar la normativa i/o ampliar-la.

El govern considera que aquest és un pas inicial, que ha de permetre la regulació dels preus de lloguer, atès que els actuals preus impedeixen l’accés de la majoria de les persones i/o unitats familiars, extrem que s’agreuja en el cas de vulnerabilitat econòmica.

Aquesta resolució haurà de ser ratificada pel Ple de la Corporació, que ja va aprovar una moció en la sessió de maig.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?