L’Ajuntament de Cerdanyola, distingit amb el segell de transparència Infoparticipa

WhatsApp Image 2024-04-11 at 08.16.18

Per primera vegada l’Ajuntament de Cerdanyola ha rebut el distintiu Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública. El consistori ha aconseguit el segell amb el 96,15% de puntuació en els 52 indicadors establerts pel grup d’investigació ComSET (comunicació sonora, Estratègica i Transparència) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

El Segell Infoparticipa és una marca de qualitat que ofereix garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania, a la vegada que suposa un incentiu per als responsables polítics i tècnics a l’hora de treballar en la transparència a les pàgines web municipals. Enguany, tan sols el 13% dels ajuntaments, diputacions i consells comarcals han obtingut el segell.

Els indicadors es basen en la normativa catalana sobre transparència en els àmbits de la representació política, la gestió dels recursos col·lectius, la dels recursos econòmics o els instruments de participació ciutadana. En l’actual edició han estat 116 els ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions que han estat distingits amb el segell, un 21% de les candidatures presentades. En el cas de les ciutats de més de 50.000 mil habitants, com és el cas de Cerdanyola, han d’assolir una valoració positiva d’almenys el 95% (50 de 52 indicadors) per obtenir el Segell Infoparticipa que acredita la màxima transparència institucional.

“Estem molt satisfets per rebre aquest guardó que reconeix les bones pràctiques i l’excel·lència en la qualitat de comunicació i transparència del web municipal”, assegurava l’alcalde Carlos Cordón, que ha rebut el segell Infoparticipa tot destacant que es tracta d’una” fita important per a l’Ajuntament i més sabent que enguany els indicadors d’avaluació del 2023 han incorporat canvis destacables que han fet disminuir les puntuacions de manera general”. En aquest sentit, el batlle remarcava que “hem fet un gran esforç per assolir els nous reptes”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?