La UAB projecta una nova Facultat de Psicologia

WhatsApp Image 2023-09-22 at 08.37.05

La UAB ha iniciat la licitació per a la construcció d’un nou edifici, situat al costat de la Facultat de Medicina, que en diferents fases preveu la construcció de quatre mòduls independents, amb  accés comú i connexió amb Medicina, amb una superfície de 10.000 m2 de sòl. La primera fase del projecte inclourà la construcció de les dues primeres torres, destinades a la nova Facultat de Psicologia, l’Institut de Neurociències i altres espais de recerca avançada en l’àmbit de les ciències de la salut. Es vol tenir redactat el projecte executiu l’estiu vinent i les obres de la primera fase acabades per al curs 2026-2027.

L’aposta decidida de la UAB per la salut no està determinada només pel fet que compta amb unes de les facultats de medicina i psicologia més grans del país en nombre d’estudiants, sinó també per una xarxa d’hospitals universitaris de referència escampats pel territori com els hospitals de la Vall d’Hebron, de Sant Pau, Germans Trias i Pujol (Can Ruti) o Parc Taulí, i properes aliances amb altres institucions sanitàries, administracions i universitats.

Els darrers anys la UAB ha respost decididament a les demandes socials de més personal sanitari canalitzades a través de l’administració amb les successives ampliacions de places de medicina i d’infermeria, que en aquest cas es materialitzaran els pròxims anys amb nous infermers i infermeres formats a Badalona (Can Ruti) i Sabadell (Parc Taulí, amb la posada en marxa de la rehabilitació total de l’edifici històric de l’Artèxtil prevista per al curs 2027-2028).

Una tradició formativa que ve dels orígens de la UAB

A la Facultat de Psicologia estudien més de dos mil alumnes de grau i màster oficial. Ofereix 360 places de nou accés del grau de Psicologia (i 80 del grau de Logopèdia, única formació pública a Catalunya) i és dels més demandats a la preinscripció universitària, sobretot des del 2020, amb més de 3.000 sol·licituds per a aquestes 360 places.

La Facultat es va crear l’any 1989 com a transformació de la Secció de Psicologia de la Facultat de Filosofia i Lletres, però prové d’una tradició formativa en psicologia i logopèdia molt anterior, que comença amb la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1968. Els primers anys l’activitat acadèmica es va dur a terme al Monestir de Sant Cugat, després a l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau i, posteriorment, al recentment inaugurat campus de Bellaterra el curs 1973-1974. Ubicada dins de l’edifici B, un dels edificis originaris del campus de Bellaterra, actualment comparteix espais amb les facultats de Filosofia i Lletres, Ciències Polítiques i Sociologia, Economia i Empresa i Dret. Imparteix els graus en Psicologia i Logopèdia i diversos màsters, i ofereix serveis com el Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL), que fa activitats tant de recerca i transferència de coneixement com assistencials.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?