La UAB dedica aquest curs a la salut mental

WhatsApp Image 2023-09-21 at 09.11.26(1)

La Universitat dedica el curs 2023-2024 a la salut mental. Amb el lema «La salut mental està en joc #guanyemlapartida» s’han programat diverses activitats a llarg del curs.

Els problemes de salut mental són part de les nostres vides i una circumstància més de la persona, no pas un element que hagi d’anulꞏlar la resta de les nostres capacitats. Els darrers anys, especialment des de la pandèmia de la covid, com és ben sabut i denuncien desenes d’estudis, han augmentat els problemes de salut mental que pateix la població. Per això, un dels objectius d’aquesta campanya és desestigmatitzar els problemes de salut mental i ajudar les persones de la comunitat universitària i no universitària a obtenir eines que permetin assolir la recuperació i millorar la seva qualitat de vida.

El programa

El tret de sortida serà la lliçó inaugural del curs acadèmic, titulada «Trencant barreres: la salut mental i el benestar en joc, una prioritat del nou milꞏlenni?», que anirà a càrrec del professor Joan Deus, catedràtic de Psicologia Clínica i de la Salut i coordinador assistencial del Servei de Psicologia i Logopèdia (SPL) de la Facultat de Psicologia de la UAB. Tindrà lloc el 28 de setembre, a les 12,30 h i es podrà seguir pel canal Youtube de la Universitat.

Del 26 de setembre al 3 d’octubre la UAB organitza la Setmana de la Prevenció del Suïcidi i Promoció de la Salut Mental, que inclou les activitats programades en les jornades #Triolavida —una proposta del Pla director de salut mental i addiccions, de la Direcció General de Planificació i Rercerca en Salut de la Generalitat de Catalunya, que arribarà a totes les universitats —, a més de les activitats programades per la nostra universitat adreçades a tota la comunitat universitària. Totes les activitats són de lliure accés i gratuïtes, només cal inscriure’s prèviament en algunes: tallers formatius, cinema, debats, una experiència interactiva, xerrades, una fira i una gimcana, entre d’altres. Aquí podeu trobar el programa d’activitats.

També al setembre es posa en marxa la primera edició del Vagó de la Ciència, una iniciativa conjunta de la UAB i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que oferirà cada curs una exposició interactiva monotemàtica dins d’un dels tren de la línia que passa per la UAB i que enguany, a la seva primera edició, es dedica a la salut mental.

Altres activitats que complementen la programació al llarg del curs són La Comunitària de la UAB (festa d’entitats del campus), la III Setmana Artística Inclusiva, la XIV Setmana Saludable i Sostenible, així com altres jornades i activitats sobre drets humans i salut mental, trastorns de la conducta alimentària, solitud no desitjada o ansietat i estrès.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?