La Setmana Cultural d’Aulos acostarà la música a la ciutadania

WhatsApp Image 2024-02-15 at 12.12.55
El músic Enric Granados / F. Cedida

L’Escola Municipal de Música celebrarà la XXII Setmana Cultural amb una àmplia proposta d’activitats adreçades als centres educatius i a la ciutadania en general entre el 5 i el 8 de març. Un total de 25 activitats – concerts, assaigs oberts, jocs musicals, tallers de manteniment d’instruments, tallers diversos per a l’alumnat del centre i la conferència ‘Enric Granados a la Cerdanyola dels estiuejants (1892-1919)’ conformen el programa d’enguany.

“A banda de la participació de l’alumnat de l’escola i dels centres educatius, la Setmana Cultural també s’adreça a tota la ciutadania”, recorda el director d’Aulos, Miguel Ángel Sanz, que destaca que l’any passat van inscriure’s un centenar de persones alienes a l’escola. “Ens ajuda a detectar a persones que poden tenir en la música la seva activitat formativa”, afegeix. La Setmana Cultural “dona continuïtat al projecte Aulos Ciutat, un programa d’activitats adreçat als centres educatius i en el que cada curs participen entre 3.300 i 3.900 alumnes”, assegura la regidora d’Educació, Pilar Adell. En aquest sentit, la regidora afegeix que la Setmana Cultural suposa també un valor afegit: “Permet als infants participar en les activitats musicals fora de l’horari escolar i alhora ens permet descobrir nous talents musicals per a la ciutat”. Durant la presentació de la Setmana Cultural, l’alcalde Carlos Cordón remarcava que Aulos que s’ha convertit en un model d’èxit, consolidat i amb una llarga trajectòria. “Es tracta d’un servei municipal que intenta arribar tothom amb una gran sensibilitat social”, afegia el batlle.

Rellevància de la figura d’Enric Granados

Entre les diverses activitats, aquest any s’estrena la conferència ‘Enric Granados a la Cerdanyola dels estiuejants (1892-19169’), resultat d’una profunda investigació històrica i musicològica de la professora de l’escola Queralt Morral. Sanz avança que la conferència, que tindrà lloc el dimecres 6 de març (18 h, sala Enric Granados de la Biblioteca Central), se centrarà en l’estança del músic a Cerdanyola i oferirà dades que es desconeixen i no són publicades enlloc. Per al director d’Aulos aquest treball té un important valor ja que “aportarà el nom de Cerdanyola en futures revisions de la vida d’Enric Granados” i creu que

A més de la resta d’activitats, l’oferta de tallers d’instrument que s’oferiran als centres educatius i a la ciutadania són acordió (professora Raquel Prat), clarinet (professor Daniel Arias), flauta Travessera (professora Eulàlia Rossell), guitarra (professors Mar Robles i Juan Ramón Arceo), saxòfon (professor Toni Vidal), trombó-trompa-trompeta (professor Josep Lluís López), piano (professors Marta Gil i Pep Pladellorens), viola-violí (professors Manel Salas i María José Ortiz) i violoncel (professora Montse Biosca). Les persones interessades podran registrar-se als tallers d’instrument a través d’un formulari que es troba al portal web de l’escola i que estarà obert fins a les 12 hores del dimecres 28 de febrer.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?