La Scent Mask, un invent per aromatitzar les mascaretes germinat a Cerdanyola

només un color

L’empresa de màrqueting olfactiu Akewele, fundada a Cerdanyola per l’empresari Albert Majós, ha inventat un producte revolucionari: un estoig aromàtic per guardar la mascareta. La Scent Mask neix amb l’objectiu de perfumar la mascareta per no haver de canviar-la quan comenci a fer mala olor. També serveix per prevenir del seu mal ús: “En comptes de deixar-la a la butxaca o a la bossa, guardant-la bé allargues la vida de la mascareta, a més d’aromatitzar-la; un dos en un”, assegura Majós. Però sobretot és un producte que s’adapta a les noves exigències mantenint-se fidel a l’essència de l’empresa: “Utilitzar el sentit de l’olfacte com a mitjà de comunicació”.

Associada amb el grup TRISON, Akewele és una empresa d’àmbit nacional que ha treballat per grans marques com BMW, Massimo Dutti o Pull and Bear. La seva estratègia de màrqueting es basa en relacionar un aroma amb la marca comitent, per crear fragàncies que perfumin botigues o per fer línies de cosmètica. Majós treballava a l’empresa familiar Gràfiques Maculart de Cerdanyola, fins que el 2007 es va estrenar com a empresari al capdamunt d’Akewele, que té la central a Galícia. Fa un parell de mesos es van traslladar a un magatzem particular de Sabadell.

UN PRODUCTE “ÚNIC AL MÓN”

Arrel de la pandèmia i del tancament d’establiments, l’agència s’ha hagut de reinventar. La Scent Mask es basa en una caixa amb un disc aromàtic incorporat que impregna la mascareta d’olor. Akewele ofereix fragàncies de tot tipus: llaminadura, mentol, lavanda i fins i tot cafè. La intensitat aromàtica és més forta durant els primers 10 minuts, i per regular-la es pot retallar la pastilla. “Arribar a aquesta senzillesa ens ha costat molt”, diu Majós. Inicialment la idea era aromatitzar directament la caixa, però aquesta opció no hagués permès regular la intensitat de l’olor. Segons l’empresari “a la gent li encanta la idea”, però algunes marques són reticents a fer un producte que troben car per ser només un estoig. L’empresari insisteix en que és un producte “únic al món”: una caixa certificada per ser antiviral, feta amb ions de zinc, que a més de protegir la mascareta de ser infectada, “té la virtut d’aromatitzar”. És un projecte que ha fet especial il·lusió al seu inventor pel rerefons que té: “El producte es fabrica al Vallès, és un 50% reciclable i per la producció estem col•laborant amb una empresa d’inserció laboral de gent amb discapacitat”.

Majós i el seu company d’Akewele, Marc Sánchez, van començar a cuinar la idea el mes d’abril de l’any passat. Com que és un producte sense precedents comparables, ha requerit un procés legislatiu, de comprovació, i d’anàlisis científic molt lent.

De moment el producte està encara en fase de promoció i de negociació amb les marques interessades, tot i que ja és a la venda a la web d’Akewele per donar-lo a conèixer. La idea és que, quan la Scent Mask surti al mercat en uns mesos, cada marca adapti l’estètica a la seva mida: color, fragància i missatge de la caixa personalitats. En línia a l’essència corporativa d’Akewele, l’aroma serà adaptable a les peticions de cada comitent; el ventall d’aromes que ofereixen serveix només d’exemple. L’equip d’Albert Majòs està treballant perquè el producte s’estengui al mercat internacional a través de distribuïdors com, per exemple, Amazon.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?