La millor música flamenca arriba a l’Ateneu

WhatsApp Image 2024-05-09 at 10.45.04

La XXXVII Noche del Cante Jondo, un referent en el món de la música flamenca a Catalunya, tindrà lloc l’11 de maig (20.30 hores) al Teatre Ateneu. I ho farà amb un cartell que enguany presenta l’al•licient de poder gaudir de dos artistes que han guanyat el prestigiós concurs ‘Lámpara Minera’. Les entrades ja es poden adquirir a la Casa de Andalucía a un preu de 15 euros.

Rocío Luna, Luis Perdiguero, Raúl Montesinos i María Dávila

La cantaora cordovesa Rocío Luna és un dels reclams del cartell d’enguany. Guanyadora del premi Lámpara Minera al 2023 és una artista jove amb una projecció molt interessant. Ha participat en programes de Canal Sur i RNE i a Cerdanyola vindrà acompanyada de la guitarra de Rafael Montilla, un “digne representant de la guitarra flamenca per tot el món”.

Un altre dels artistes que conformen un cartell de luxe és Luis Perdiguero, un cantaor d’arrels gaditanes que va passar per la Casa de Andalucía al 2010 i que és autor de dos discos.

L’últim cantaor participant és el sevillà Raúl Montesinos, que es va fer amb la Lámpara Minera al 2004 i ha actuat amb Carmen Linares, José de la Tomasa, Rancapino i José de la Tomasa, entre d’altres. Tant ell com Perdiguero estaran acompanyats per la guitarra d’Antoio Carrión, un clàssic de l’entitat cerdanyolenca. “És un guitarrista d’acompanyament molt sol•licitat i guardonat, mai decep”, recordava González. I és que el vell conegut del públic de Cerdanyola va arribar a guanyar un Grammy latino amb El Chocolate.

Com ja és tradició, la vetllada flamenca s’obrirà amb l’actuació de la directora de l’escola de flamenc de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, María Dávila, i el seu cos de ball.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?