La Generalitat atorga 16,8 milions per al ressegellat de Can Planas

ff0ad960f40342ea4a6526b7bde15bdc_L

El Govern ha aprovat concedir una subvenció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per finançar el projecte d’obra de ressegellat del dipòsit de residus de Can Planas. L’ajut es vehicularà a través de l’Agència de Residus de Catalunya, que concedirà a l’AMB, titular de la instal·lació, un import màxim de 16.800.000 euros. Aquest finançament es destinarà al projecte d’obra de ressegellat i a les actuacions complementàries del dipòsit de residus de Can Planas, de 18 hectàrees de superfície i un volum de 2,45 milions de metres cúbics, situat dins del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional de Cerdanyola, que té un cost total de més de 21 milions d’euros.

El dipòsit de Can Planas, una antiga argilera reblerta per residus de diversa tipologia, ha estat objecte de reptes ambientals al llarg dels anys, després d’evidenciar-s’hi surgències de lixiviats, contaminació de les aigües subterrànies i emissions de biogàs després d’haver-se clausurat entre els anys 1988 i 1995. Aquestes preocupacions van motivar una sèrie d’actuacions per minimitzar-ne l’impacte, incloent-hi la construcció de barreres hidràuliques i la millora del drenatge.

“El ressegellat del dipòsit es considera fonamental per al desenvolupament socioeconòmic de la zona i per garantir la preservació del medi ambient”, assegura la Generalitat en un comunicat que també apunta que aquesta actuació, juntament amb el tractament de lixiviats i la implementació de barreres hidràuliques, contribuiran a millorar la qualitat de l’aigua del torrent de Can Magrans i de la riera de Sant Cugat, així com dels aqüífers locals. El projecte de ressegellat s’ajusta als requisits de la normativa actual reguladora de dipòsits i busca recuperar l’espai ocupat pel dipòsit com a zona verda, compatible amb la urbanització prevista dins del PDU. A més, millorarà la connectivitat ecològica entre diferents àrees naturals de la regió, com la serra de Collserola i la serra de Galliners.

La decisió de concedir aquesta subvenció “s’ha pres després de considerar la singularitat del dipòsit de Can Planas, tant per la seva problemàtica ambiental com per la seva ubicació dins la corona metropolitana”, destaca el govern català.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?