La futura planta de xips a Cerdanyola obrirà al 2026

WhatsApp Image 2023-05-31 at 12.00.59

La creació d’un centre de preproducció de xips, que estarà ubicat al costat del sincrotró Alba, es va acordar en la reunió entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez. La instal·lació de la planta estarà operativa el 2026 després d’una inversió d’uns 300 milions d’euros i comptarà amb uns 200 treballadors.

El centre tecnològic Innofab de preproducció de xips basat en materials emergents –alternatius al silici- s’emmarcarà en una xarxa d’una desena de centres d’investigació. Aquest acord permetrà que es tiri endavant el projecte amb la major brevetat possible atès el seu caràcter tractor i la seva contribució a l’autonomia estratègica. L’acord final inclourà un esquema de finançament suficient, així com una estructura de governança compartida i equilibrada. Aragonès ha destacat que aquest projecte “situarà Catalunya al capdavant dels esforços europeus per desenvolupar una indústria europea de xips”, servirà perquè Catalunya sigui protagonista en l’avenç cap a l’autonomia estratègica d’Europa.

El secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat, Miquel Puig, ha afirmat que la planta de fabricació de xips a Catalunya “se centrarà” en el disseny. “Volem centrar-nos en el disseny de xips, és una cosa que es pot fer perquè no necessita inversions tan massives que considerem fora del nostre abast”, ha assenyalat Puig a una entrevista a Catalunya Informació. Segons Puig, el disseny de xips “requereix molt talent, molt intensiu en mà d’obra d’alta qualitat, però no requereix aquestes instal·lacions” amb grans inversions. El secretari d’Afers Econòmics ha apuntat que aquesta és una aposta estratègica per a Europa, ja que fabricar els xips aporta més seguretat i menys dependència del mercat asiàtic.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?