La Fundació Can Cerdà demana poder oferir serveis funeraris a Cerdanyola

WhatsApp Image 2023-11-10 at 11.09.22

La Fundació Can Cerdà és una entitat sense ànim de lucre que vol oferir serveis funeraris a Cerdanyola. “Portem més d’any que l’Ajuntament de Cerdanyola ens va dilant la possibilitat d’oferir serveis  funeraris a la ciutat. Tenim tot per poder tirar-ho endavant. Volem fer públic que l’Ajuntament no ens legalitza per operar a Cerdanyola”, denuncia el representant de la Fundació Can Cerdà, Salvador Sagarra.

Segons la fundació, un cost mitjà d’un enterrament a Cerdanyola és d’un mínim de 2.700-3.000 euros. “Ho trobem exagerat i al febrer de l’any passat vam començar a buscar manera d’abaratir el cost d’aquest servei”, explicava Sagarra, que assegura que estan en condicions d’oferir a la ciutadanua aquest servei al 50% del valor actual que es cobra a Cerdanyola. “Només ens falta el permís municipal”, apunten. Des de la fundació s’explica que fa mesos es van reunir amb la regidora d’Activitats i Llicències, Eulàlia Mimó i encara no tenen una resposta. Per contra, des del consistori s’assegura que ja s’ha comunicat a la fundació que han traslladat la proposta a Serveis Jurídics, que l’està estudiant.

La Fundació Can Cerdà, apunta Sagarra, no pot tenir beneficis i els romanents que obtingui amb els serveis funeraris es destinarien a l’acció social de l’Associació Cívica La Nau i a Càritas Parroquial.

El projecte de serveis funeraris -tanatori, crematori i reforma del cementiri- va ser adjudicat a Truyols a l’abril del 2014. Per a Sagarra aquesta adjudicació a l’empresa Truyols “no afecta en res” al fet que la Fundació Can Cerdà pugui oferir també serveis funeraris a la ciutat: “Truyols no només pot sinó que ha de seguir operant perquè no volem anar en contra de cap empresari que té el dret de facturar el que li permet el mercat lliure”.

Suport de VOX

La Fundació Can Cerdà demana el suport dels partits polítics i de la ciutadania. De moment, ja compten amb VOX al seu costat. El regidor de VOX, Óscar Conde, exigeix ​​a l’Ajuntament que deixi de “dilatar i obstaculitzar” el projecte per millorar i els serveis funeraris que pretén posar en marxa la Fundació Can Cerdà. Conde ha exigit al govern del PSC que deixi de “posar pals a la roda” a un “projecte amb grans beneficis socials per als veïns de Cerdanyola”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?