La Fiscalia demana un any de presó i dotze d’inhabilitació per a l’exalcalde Carles Escolà

60847601_1291883710936469_3829142710808215552_n

L’exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, afrontarà un judici com a acusat de prevaricació i assetjament laboral a l’Audiència de Barcelona el 14 i el 15 de juliol. La Fiscalia demana un any de presó pel delicte d’assetjament laboral i 12 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic i per a l’exercici del dret de sufragi passiu pel delicte de prevaricació administrativa. “No té ni cap ni peus que aquest procediment estigui en seu penal, s’hauria de resoldre en un contenciós administratiu”, valorava Escolà, que espera la “lliure absolució”.

Per a Escolà, és la Fiscalia “qui ho enreda tot” i entén que és una persecució política en tota regla: “Intenta cobrar-se un deute perquè no els va sortir bé la causa que es van inventar contra mi per l’1 d’octubre. I tot això forma part de l’operació d’Estat d’escarmentar tothom que es va significar l’1-O”. A més, l’exalcalde remarca que per a la Fiscalia la seva “suposada actitud” mereix més reprovació legal que la de Juan Carlos de Borbón”.

Els fets

Al febrer del 2019, el llavors alcalde Escolà feia públic que la secretaria general de l’Ajuntament de Cerdanyola, Aurora Corral, havia interposat una querella criminal per prevaricació contra ell per l’obertura d’un expedient informatiu que va interposar l’Ajuntament contra Corral al maig de 2018 “després d’esgotar qualsevol altra via per resoldre la situació”. L’alcalde de Cerdanyola acusava la secretaria de “manca de professionalitat i ètica” i explicava que “ha abusat de la seva posició per intervenir en la política municipal”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?